Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Benvinguts a les atraccions del so’ de Meritxell Pubill a l’Auditori de l’Energia

Escrit per a 18 de Juny de 2021

  • Conversem amb l’autora de la novel·la infantil-juvenil i professora de música, Meritxell Pubill.
  • Benvinguts a les atraccions del so és una novel·la didàctica i divertida la qual serà presentada avui a l’Auditori de l’Energia, Conservatori de Música de Palafrugell.

Durant el Matinal de Ràdio Palafrugell, aturem breument la nostra programació per conversar amb la Meritxell Pubill; L’autora de la novel·la infantil-juvenil Benvinguts a les atraccions del so. Una novel·la que ofereix als més menuts la possibilitat d’aprendre sobre música i alhora divertir-se amb la lectura. A continuació, coneixem tots els detalls de la novel·la i de la presentació que tindrà lloc avui a l’Auditori de l’Energia, Conservatori de Música de Palafrugell.

L’autora, Meritxell Pubill i Otalora, és gironina i exerceix de professora de música. Però, tal com declara a continuació, la seva trajectòria musical està estretament relacionada amb l’Escola de Música de Palafrugell i la vila.

Inicialment, per introduir-nos en la publicació, la Meritxell Pubill la presenta com una novel·la infantil-juvenil centrada en l’aprenentatge dels fonaments musicals.

Convé destacar que es tracta de l’única novel·la en llengua catalana que treballa l’aprenentatge dels fonaments musicals des de la literatura infantil-juvenil. És a dir, per a infants d’entre 10 i 13 anys.

A continuació, l’autora Mertixell Pubill comparteix que la novel·la és resultat d’una idea de traslladar els coneixements dels fonaments musicals als seus i les seves alumnes d’una manera més dinàmica.

Preguntada sobre les característiques de la història, Pubill declara que la inspiració principal va ser la Fira de Girona. A partir d’aquí, per tal de construir les aventures de la novel·la, es va servir de les experiències i històries del seu alumnat durant les fires d’estiu.

La professora de música declara que l’obra és un híbrid entre teoria i pràctica de la música. Quant a la pràctica, el llibre inclou un joc de cartes sobre els fonaments de la música exposats. Així ens presenta el joc Pubill.

Benvinguts a les atraccions del so es pot trobar a l’Esquitx de Palafrugell

Es faran dues presentacions del llibre: La primera serà avui 18 de juny a Palafrugell (Auditori de l’Energia, Conservatori de Música). La segona presentació serà a la biblioteca Carles Rahola, a Girona, el 22 de juny. A les presentacions hi haurà l’actuació musical de la soprano Maite Mer, acompanyada al piano per Pau Zabala

Per concloure, adjuntem la conversació completa amb l’autora Meritxell Pubill:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *