Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Balanç positiu de la 4a Jornada d’Oportunitats Laborals

Escrit per a 5 de març de 2020

  • Pràcticament 300 persones han passat per la 4a edició de les JOL per optar a una de les 444 vacants que s’oferien

Balanç positiu de la 4a Jornada d’Oportunitats Laborals de Palafrugell, organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP). En total, han estat 276 persones les que hi han confiat per a trobar feina i 43 empreses han ofert 102 ofertes laborals que suposaven 444 vacants.

La Jornada d’Oportunitats Laborals pretén, des de fa 4 anys, apropar les empreses i les persones que busquen feina per tal de fer una breu entrevista i crear un primer contacte.

Carme Ramírez, responsable del Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP, remarca l’increment d’ofertes de les empreses i la participació de candidats i candidates respecte les anteriors edicions. Enguany el nombre de vacants ha estat superior al nombre de candidats.

Ramírez remarca l’implicació del conjunt de l’Institut de Promoció Econòmica que ha treballat per a tal d’aconseguir un procés àgil. Es va fer un primer contacte amb els usuaris demandants de feina per a conèixer el seu currículum i seleccionar aquells que s’adeien més a les necessitats de les ofertes disponibles per després, avui, distribuir-los en diferents taules i franges horàries on hi havia la presència dels negocis.

Durant l’organització d’aquesta jornada, l’IPEP va contactar amb les empreses per conèixer si hi volien participar. A més, també aprofitaven per saber quines eren les vacants que oferien, la majoria estacionals centrades en Setmana Santa, però també alguna de llarga durada.

Les ofertes disponibles han estat molt variades d’àmbits relacionats amb l’hostaleria, el comerç, la construcció, el manteniment, la mecànica, entre d’altres; o de posicions com la de vigilant de zona de blava, de carnisser, d’operari o de jardiner, entre molts altres.

Bona valoració empresarial

Josep Fiego, del Restaurant Fiego de Calella, valora molt positivament aquesta jornada, tant pel nombre de candidats que hi ha assistit com pel seu currículum. El Restaurant Fiego és el tercer cop que participa en aquestes jornades. Enguany oferia vacants entre els mesos de juny i setembre.

Primera impressió bona dels candidats

D’altra banda, també hem volgut saber l’opinió dels candidats. Així, hem parlat amb Rubén Molina, un candidat que busca feina i ha fet alguna entrevista durant el matí. S’ha interessat en empreses del sector comercial o d’oci.

Així doncs, tant a nivell organitzatiu com a nivell empresarial i de candidats es fa un balanç positiu de la 4a Jornada d’Oportunitats Laborals de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *