Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Autors literaris universals inspiren un menú degustació maridat per Sant Jordi al Restaurant La Blanca

Escrit per a 21 d'Abril de 2022

  • El restaurant La Blanca de l’Hotel Llevant de Llafranc repeteix per segon any consecutiu la iniciativa de crear un menú d’inspiració literària el cap de setmana de Sant Jordi.
  • La proposta d’enguany se centra en destacats escriptors de la literatura universal i comptarà amb vins del celler La Vinyeta.

El restaurant La Blanca de l’Hotel Llevant servirà els dies 22, 23 i 24 d’abril un menú degustació especial de Sant Jordi que s’inspira en l’obra de set destacats escriptors i que inclourà els vins “literaris” del celler empordanès La Vinyeta (les referències ‘Heus’, ‘Llavors’ i ‘Puntiapart’). Ens ho explica Enara Farrarons.

L’establiment repeteix la iniciativa de l’any passat, quan es va idear un àpat sencer a partir de receptes presents a l’obra de Josep Pla. La idea va ser gestada en ple confinament, com una forma de dinamitzar l’Hotel Llevant.

Aquesta vegada els membres de la família Farrarons, família que dirigeix l’hotel, han recorregut a plats o ingredients presents als llibres de varis dels seus autors favorits. A partir d’aquí, el xef Eneko Agote i el seu equip han adaptat o inventat de zero fins a set plats.

Són la ceba escarxada en el seu brou gratinada amb formatge Baldat, inspirada en Nana de la cebolla de Miguel Hernández; els tomàquets farcits, extrets d’un fragment de Con el agua al cuello del grec Petros Márkaris; la cassoleta de sípia amb pèsols, present a La soledad del manager de Manel Vázquez Montalbán; el bacallà a la llauna amb oli d’oliva Mateu de Mont-ras, recuperat d’El que hem menjat de Josep Pla; les cuixetes de guatlla especiades, basades en Gabriela, clavo y canela del brasiler Jorge Amado; el daikiri gelat d’Islas en el golfo de l’estatunidenc Ernest Hemingway; i les magdalenes de llimona amb semifreddo d’Earl Grey, que parteixen de Pel camí de Swann (A la recerca del temps perdut) del francès Marcel Proust.

Programa complet d’activitats de Sant Jordi

Aquest menú es podrà degustar els dies 22 d’abril per sopar, 23 d’abril per dinar i sopar, i 24 d’abril per dinar. En el cas del dia de Sant Jordi al vespre, els vins de La Vinyeta estaran explicats pels mateixos cellerers.

A més a més, durant tot el cap de setmana l’entorn de l’Hotel Llevant comptarà amb una parada de llibres de la Llibreria Vitel·la de Palafrugell i un punt de venda de roses a favor de la Fundació Oncolliga.

Mentrestant, el diumenge 24 d’abril al migdia l’escriptora local Mar Molero presentarà el seu recull de textos Fesolines i a les cinc de la tarda hi haurà una sessió de contacontes amb Albert Quintana. Tot plegat, amb la finalitat de dinamitzar el Sant Jordi a Llafranc, un nucli tradicionalment poc concorregut durant aquesta data.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *