Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Manel Soldevilla presenta “Autopista”

Escrit per a 30 de Juliol de 2021

  • La presentació d’”Autopista” tindrà lloc demà a les 19 h al Pati de la Biblioteca de Palafrugell. Inscripcions al 972 30 48 09.
  • A continuació, Soldevilla presenta la història que amaga “Autopista” i avança algunes de les reflexions que es plantejen al llarg de l’obra.

Contactem amb en Joan Manel Soldevilla, autor de l’obra “Autopista” que es presentarà avui a les 19 h al Pati de la Biblioteca. Conjuntament amb l’obra “Un món sense l’Oriol Gante” de la Maria Mercè Cuartiella, sota la dinamització d’en Guillem Terribas. A continuació, Soldevilla presenta la història que amaga “Autopista” (Edicions 62, 2021) i avança algunes de les reflexions que es plantejen al llarg de l’obra.

Preguntat per la sinopsi del llibre, Soldevilla el presenta com una novel·la negra, de crims. On un viatge familiar que aparentment sembla una simple excursió d’una mare amb els seus tres fills petits, acaba destapant un gran projecte criminal.

En segon lloc, l’autor descriu el fil conductor de l’obra, el viatge, com “una descoberta dels límits entre la bogeria i el seny; entre el sentit comú i la venjança”. El que el comporta a qualificar-la com una “novel·la intensa”.

La temàtica de l’obra presenta la barreja de dos conceptes molt diferents: Com són la família i el crim. A partir d’aquesta idea, l’autor va escriure una història diferent amb pinzellades d’humor i alhora criminals.

“Autopista” mostra els límits de la protecció del concepte família

A través del viatge per les pàgines d'”Autopista”, es busca mostrar la solidesa històrica del concepte de família. Plantejant al públic lector els límits d’allò que està bé o malament fer com a familiar per a la protecció dels membres del mateix nucli.

Finalment, Soldevilla declara que la seva trajectòria com a novel·lista és curta i que “Autopista” és la seva primera novel·la de ficció. A continuació, comparteix un resum sobre la seva trajectòria professional com a escriptor i professor de literatura i afegeix que s’ho ha passat molt bé amb la confecció d'”Autopista”.

Finalment, recordar que la presentació del llibre tindrà lloc avui a les 19 h al Pati de la Biblioteca de Palafrugell. Durant la jornada dinamitzada per Guillem Terribas, també es presentarà “Un món sense l’Oriol Gante” de Maria Mercè Cuartiella. A continuació, adjuntem l’entrevista completa amb en Joan Manel Soldevilla.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *