Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arribada de precipitacions i baixada de les temperatures

Escrit per a 28 d'Agost de 2020

  • Aquesta nit arribarà el canvi de temps amb un episodi de pluges i la disminució de les temperatures.
  • Les precipitacions més fortes es preveuen demà i poden anar, localment, acompanyades de calamarsa.
  • Aquesta inestabilitat es mantindrà fins diumenge.

A partir d’aquesta nit tindrem un canvi de temps amb l’arribada de precipitacions i una baixada de temperatures. No obstant això, les pluges més fortes no es preveuen fins demà i aniran acompanyades de vent de tramuntana que podrà girar a garbí. Fins i tot, amb la possibilitat d’alguna ratxa forta i alguna pedregada. No seran unes precipitacions uniformes, sinó que les afectacions poden variar segons la zona geogràfica. Ens ho explica l’observador meteorològic de l’Estartit Josep Pascual.

Aquest episodi de pluges està ocasionat pel contrast del clima càlid i humit que tenim, juntament amb una massa d’aire fred que arribarà del nord. Les tempestes es formaran a les zones de muntanya, però podran descendir cap al sud.

Pascual remarca que és molt difícil preveure les zones que seran més afectades, però les que tenen més risc són les interiors. A més, la tramuntana que bufarà a la nostra zona podrà reduir la possibilitat de fortes pluges.

Els ruixats ocasionats per la inestabilitat meteorològica duraran fins diumenge. Aquestes serien les primeres precipitacions després de gairebé dos mesos.

Baixada dels termòmetres

Les temperatures també baixaran amb el canvi de temps i faran que es noti un contrast amb els valors termomètrics dels darrers dies.

La setmana vinent

Els pronòstics apunten que la setmana vinent els termòmetres tornaran a recuperar-se, però en cap cas s’assoliran els valors dels passats dies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *