Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest dissabte se celebrarà la ‘Festa del Bicibus Escola Carrilet’

Escrit per a 11 de Novembre de 2022

  • Es farà una ruta en bicicleta i es coneixerà què és un bicibus.

Aquest dissabte se celebrarà la Festa del Bicibus Escola Carrilet per conscienciar sobre la necessitat de disposar d’un bicibus, és a dir, un grup d’infants que es desplacen als centres escolars acompanyats d’adults. Camilo Diestre, membre de l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre, explica que això ja està en funcionament a Barcelona.

Per garantir la seguretat de l’alumnat, hi van “conductors” i “revisors” per situar-se a davant, al mig i al final de la ruta i controlar el grup. També, es vol ampliar la zona d’aparcament de les bicicletes i ja s’ha parlat amb l’Ajuntament. Els infants haurien de lligar-la amb un cadenat.

No només permet evitar la contaminació dels desplaçaments en automòbil, sinó que també beneficia la salut de l’alumnat. Diestre posa èmfasi que això ho recomana la Societat Catalana de Pediatria.

Aquesta activitat també permetrà a l’organització conèixer quin és el suport de les famílies sobre aquesta iniciativa.

Festa del Bicibus Escola Carrilet

Per altra banda, aquest dissabte s’oferirà una ruta pel nucli urbà de Palafrugell i es visitaran els llocs més emblemàtics. La ruta farà un total de 6 quilòmetres. El punt de trobada serà el pati de l’escola Carrilet a les 9 del matí i, des d’allà, es farà la sortida una hora més tard. Un cop acabada la ruta, es retornarà al centre i s’oferirà pa amb xocolata, fruita, música i servei de bar fins a les 13 hores.

Diestre destaca que cada cop hi ha més consciència per anar a l’escola en bicicleta. En aquest sentit, defensa que cal ser més visibles perquè l’administració afavoreixi aquests desplaçaments.

La marxa està oberta a l’alumnat de tots els centres escolars, no només de l’escola Carrilet. No obstant això, si són d’aquest centre podran apuntar-se i, depenent de quina és la demanda, es traçarà la ruta més pràctica. La voluntat és posar-ho en marxa una o dues setmanes més tard.

Aquesta activitat rep el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i Gran Fondo.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *