Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest cap de setmana hi haurà clarianes i les temperatures baixes

Escrit per a 9 de Desembre de 2022

  • Aquest dissabte bufarà tramuntana feble, però anirà a la baixa diumenge.

La meteorologia serà variable aquest cap de setmana, segons l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual. El temps del divendres al matí ha contrastat amb les pluges de la nit anterior, amb un registre de 0,60 litres/metre quadrat a Palafrugell.

Pascual explica que la meteorologia és una mica estranya. En comptes d’haver-hi una depressió a Islàndia hi ha un anticicló; en canvi, no hi ha un anticicló a les illes Açores, sinó una depressió.

Per aquest motiu, el divendres estarà marcat per un cel amb clarianes i una temperatura suau. Malgrat això, al vespre podrà arribar algun front amb pluges febles.

Sant Sebastià (09/12/2022)
Fotografia: Far de Sant Sebastià (Miquel Galceran)

A partir del dissabte, hi haurà el predomini de la tramuntana feble i que farà baixar els termòmetres. També hi haurà clarianes a partir de mig matí.

El diumenge estarà marcat pel predomini del sol amb alguns núvols prims. La tramuntana anirà a la baixa, però les temperatures es mantindran fredes, probablement més baixes que la mitjana. Malgrat això, els termòmetres podran pujar la setmana vinent.

Per altra banda, Josep Pascual va veure alguns dofins a la costa de la nostra comarca. Destaca que no és estrany veure’n, però sí que n’hi hagués més d’una dotzena.

Per acabar, la temperatura del mar és de 15,8 graus i la mitjana hauria de ser de 14,5. A més, Pascual destaca que a 90 metres de profunditat encara hi ha una temperatura d’aigua temperada. Això ocasionarà que, juntament amb la pressió baixa, el mar pugui ser mig metre més alt que l’habitual.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *