Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Temps inestable i canviant per al cap de setmana

Escrit per el 22 de Gener de 2021

  • Per aquest cap de setmana, els fronts de la borrasca del nord de l’atlàntic visitaran lleument el territori.
  • Dissabte, tot i les temperatures fredes a primera hora, el dia serà assolellat fins a la nit, on pot haver-hi algun plugim.
  • Sobre diumenge, tornaran a baixar les temperatures amb vents de component nord febles que seguiran fins dilluns.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell.

Com acostuma Ràdio Palafrugell els divendres al matí, establim contacte amb Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit per comentar el temps viscut aquesta setmana i alhora conèixer la previsió per l’imminent cap de setmana.

Darrera hora d’ahir al vespre a l’Estartit. (Josep Pascual)

En primer lloc, la darrera setmana s’ha presentat amb nuvolades i una pujada de les temperatures. En Josep ens recorda el temps de principis de gener, per fer-nos veure que “hem deixat enrere les nits gelades i les baixes temperatures”.

Aquest matí a Palafrugell, ens hem llevat amb vent terrer; un vent sec que allibera el cel de núvols. Tot seguit, en Josep ens aclareix la diferència entre vent i tramuntana.

Per aquest cap de setmana, els fronts de la borrasca del nord de l’atlàntic visitaran lleument el territori. Més concretament, aquesta tarda un front deixarà núvols, alguna possibilitat de plugim i vents de component nord que provocaran una baixada de les temperatures.

Pel que fa a avui divendres, podem observar que a primera hora del matí el temps s’ha presentat inestable i acompanyat de ruixats. Els vents temperats de ponent, comporten tramuntana i provoquen una baixada de les temperatures.

Tal com ens explica en Joesp Pascual, es tracten de depressions molt profundes, que fan que el front vingui depressa provocant canvis dràstics en el temps.

La variabilitat de Gener

Convé ressaltar que, aquests canvis de temps, són propis de la temporada d’hivern que recull el mes de gener.

Sobre diumenge, tornaran a baixar les temperatures amb vents de component nord febles que seguiran fins dilluns.

En resum, la possibilitat de precipitacions és baixa.

Per concloure, la temperatura del mar s’ha recuperat gràcies als corrents marins de la darrera setmana. En Josep Pascual ens ha informat que en l’actualitat, es troba en 13,4 graus (0.4 graus per sobre de la mitjana climàtica).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).