Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovació inicial de l’avantprojecte de modificació del Reglament de Participació Ciutadana

Escrit per el 23 de Febrer de 2022

  • Va ser aprovat a la sessió plenària d’ahir dimarts.
  • Tots els grups s’hi van mostrar receptius, tot i els diferents sentits de vot.

El Reglament de Participació Ciutadana és una eina de l’Ajuntament de Palafrugell, que es va aprovar l’any 2008. Les línies mestres que es marcaven aleshores els representants al nostre consistori eren un decàleg que ha inclòs la continuïtat, formació, organització i recursos, legitimitat, integrants, transversalitat, obertura i inclusió, coneixement situat, valors dels resultats i integració. Aquest decàleg forma part de l’acció política de l’Ajuntament i és assumit i conegut per tota la corporació local des d’aleshores.

En els darrers temps s’ha estat treballant per modernitzar i modificar aquest reglament. En la sessió plenària d’ahir dimarts, el consistori va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i C’s, i les abstencions de PSC i En Comú Podem, l’avantprojecte de modificació d’aquest reglament.

Segons Josep Salvatella, regidor de l’equip de govern, aquest avantprojecte significa un salt molt positiu i qualitatiu, posant al dia i actualitzant els instruments de participació. La nova proposta de reglament inclou el reconeixement jurídic i la regulació dels consells de gestió i participació de Calella, Llafranc, Tamariu i Llofriu.

Així mateix, es crea el Registre Municipal de Participació Ciutadana, que ja apareixia al Reglament de 2008 com una declaració d’intencions. El paper de la modificació és també donar un impuls decidit a la participació ciutadana a tots els nivells. També s’impulsa l’audiència prèvia al plenari municipal, oberta a la ciutadania i a les entitats que vulguin formular precs o preguntes als i les representants municipals.

L’oposició, a favor però amb matisos

Joan Farré, de Ciutadans, va ser l’únic membre de l’oposició en votar a favor de l’avantprojecte. Va manifestar estar-hi d’acord, tot i que va puntualitzar-ne alguns punts.

El regidor d’En Comú Podem, Alfons Rius, va estar d’acord en què es fa un pas endavant, però que l’experiència viscuda amb l’equip de govern no fa veure que sigui un pas ferm i segur. També va esmentar que presentaran esmenes en els propers dies.

Juli Fernández, en nom del PSC, valorava positivament la feina feta i el pas endavant que significa aquesta modificació. El seu grup entén que encara es poden millorar molts elements del pla i, va demanar que, a més de ser un paper escrit, també es cregui en ell de manera ferma.

Podeu veure el text actual del Reglament de Participació Ciutadana en aquest enllaç, en format pdf.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).