Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Antoni Vila Casas rep la distinció de Fill Adoptiu de la Vila de Palafrugell

Escrit per a 4 de Febrer de 2023

  • L’acte ha tingut lloc al Museu Can Mario el dissabte a migdia.

Antoni Vila Casas ha rebut el títol de Fill Adoptiu de Palafrugell, en un acte al Museu Can Mario de Palafrugell. El reconeixement ha tingut lloc el dissabte, 4 de febrer, a les 12 del migdia. S’ha destacat la figura de Vila Casas i se li ha entregat el Diploma honorífic i una medalla de plata, que certifiquen una de les distincions més especials de Palafrugell.

L’acte ha comptat amb els parlaments del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer; de l’assessora d’art de Presidència de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro; del president de la fundació, Antoni Vila Casas, i de l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas.

Vila Casas ha repassat la seva trajectòria. Explica que inicialment es va interessar per Cal Ganxó amb la idea d’obrir-hi un museu de fotografia. A més, ha destacat la relació amb els diferents alcaldes. Comenta la curiositat que Frederic Suñer i Lluís Medir també eren farmacèutics.

A més, ha destacat la proposta a l’Ajuntament de situar una trentena d’escultures a la plaça de Can Mario. Defensa que calia treure l’art al carrer. Ha dirigit paraules a Sergi Sabrià i ha destacat una anècdota del mandat de Juli Fernández. Fa referència en una de les escultures que se situa davant del museu.

Finalment, ha explicat la petició a Josep Piferrer de situar una senyera grossa davant del museu. Però, s’embolicava amb un arbre. Ha demanat solucionar-ho a l’actual batlle, Joan Vigas.

El plenari de Palafrugell del mes de desembre va aprovar, de forma unànime, convertir a Antoni Vila Casas en Fill Adoptiu de la Vila. La concessió del títol de Fill Adoptiu de Palafrugell, es pot atorgar a aquelles persones que, sense haver nascut en el municipi, hagin destacat de manera extraordinària per les seves qualitats o mèrits personals o bé, per serveis prestats en benefici o honor del municipi.

Vila Casas és el segon Fill Adoptiu de la vila, després de l’artista Modest Cuixart. Té vincle amb Palafrugell pel Museu d’Escultura Contemporània de Can Mario. Es va inaugurar l’any 2004 i acull unes 220 escultures, dels anys 60 fins a l’actualitat. També, s’hi organitzen exposicions temporals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *