Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Andrea Motis. La trompeta silenciosa

Escrit per a 10 d'Octubre de 2019

  • La projecció del documental de Ramon Tort dona el tret de sortida al 25è Festival de Jazz Costa Brava. A les 22h al Teatre Municipal.
  • Joan Chamorro director i fundador de la Sant Andreu Jazz Band ha passat per Ràdio Palafrugell per explicar què es podrà veure en aquesta projecció.

El documental Andrea Motis. La trompeta silenciosa (abril 2019) donarà el tret de sortida al 25è Festival de Jazz Costa Brava. La projecció comptarà amb la presentació de Joan Chamorro, pare musical d’Andrea Motis. El director i fundador de la Sant Andreu Jazz Band ha passat per Ràdio Palafrugell per donar els detalls del documental de Ramon Tort.

En aquesta projecció es pot veure la cara més íntima d’Andrea Motis. Així, s’explica com quan va despuntar, amb només 14 anys, va rebutjar una oferta de Blue Note. En aquest sentit, Chamorro destaca que aquesta decisió la van prendre conjuntament amb la família. A més, també remarca que en cap cas va voler ser un fre a la seva carrera.

D’altra banda, en aquest treball de Ramon Tort, es mostren els 3 darrers anys de la vida de Motis. L’evolució de l’artista, els assajos, actuacions, abans d’enregistrar el seu primer disc a Nova York.

Formador més que descobridor de talents

Malgrat que sovint s’associa a Joan Chamorro com el descobridor de l’Andrea Motis, el director de la Sant Andreu Jazz Band ha volgut matisar aquest fet. En aquest sentit, es defineix com un formador que intenta treure el màxim profit dels seus alumnes.

Andrea Motis. La trompeta silenciosa també reflexiona sobre el vincle de l’artista amb la trompeta. Un instrument que, des de ben petita, li va permetre canalitzar les seves frustracions.

D’altra banda, al voltant del Festival de Jazz de Palafrugell, Chamorro l’ha valorat molt positivament. Per sobre de tot, destaca el fet que el festival impulsa artistes locals.

Així doncs, aquesta nit a les 22h projecció del documental al voltant de la figura d’Andrea Motis. Aquest serà el primer acte del Festival de Jazz Costa Brava. Tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell, l’entrada és gratuïta i amb la col·laboració del Cine Club Garbí.

Entrevista íntegra amb Joan Chamorro

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *