Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Alumnes de cinc instituts del Baix Empordà visiten l’espai natural de Castell en el marc del projecte d’Escoles Verdes

Escrit per a 4 de Maig de 2022

  • L’activitat s’emmarca dins la Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes del Baix Empordà.
  • Hi van participar uns 90 estudiants.
  • La iniciativa va celebrar-se el 26 d’abril.

En total 90 joves estudiants han participat en aquesta activitat educativa que posa en valor l’entorn natural, com un bé comú, destacant la responsabilitat que té la ciutadania de vetllar per la seva conservació i millora. D’aquesta manera, els joves participants han pogut conèixer els valors mediambientals i paisatgístics de l’entorn de l’Àrea de Medi Ambient i de l’ADF Gavarres-Marítima.

Aquests escolars han participat en la neteja d’aquest àmbit, la plantada d’arbres -com tamarius- en l’espai de la plana i de dunes de la platja de Castell, la instal·lació de caixes niu, tasques de manteniment del mobiliari que facilita l’ús públic de l’espai i recollida de residus. Aquestes accions van tenir lloc a les zones de l’alzinar i les dunes. Ens ho detalla la Myriam Serrano de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell.

L’entorn natural de Castell, a Palamós, ha estat el lloc escollit per realitzar una trobada dels instituts del Baix Empordà que formen part de les Escoles Verdes, un projecte de suport a tots els centres educatius que promou la Generalitat de Catalunya amb la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Els instituts participants van ser l’institut-escola Vedruna de Palamós, l’institut Puig Cargol de Calonge i Sant Antoni i els instituts La Sureda, Baix Empordà i Frederic Martí i Carreras de Palafrugell.

La jornada va comptar amb la participació de tècnics municipals de l’Àrea de Medi Ambient de Palamós i de l’ADF Gavarres Marítima que van acompanyar els joves estudiants en la descoberta d’aquest espai natural i en les activitats que s’hi varen fer.

Tasques de plantació a la platja de Castell, a Palamós

L’Institut La Sureda, en procés de ser una escola verda

Pel que fa a l’Institut La Sureda, actualment està en tràmits per esdevenir una escola verda. Des de l’institut Baix Empordà en són els seus padrins durant el procés per rebre el certificat.

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives vinculades al medi ambient, ajudant els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn…). L’institut Baix Empordà va ser dels primers centres a adherir-s’hi, tal com remarca Myriam Serrano.

Entre les tasques que es realitzen com a escola verda, es relacionen amb els residus, l’alimentació o de l’ecosistema, entre d’altres.

Aquest programa promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavorint l’intercanvi entre els centres que comparteixen objectius.

Ferran Castelló/Rafel Corbí


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *