Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Setmana d’altes temperatures

Escrit per a 19 de Juliol de 2021

  • Josep Pascual avança la previsió per aquesta setmana que engloba del 19 al 23 de juliol.
  • D’entre la previsió, d’estaca l’arribada d’altes temperatures continuades i la manca d’humitat i precipitacions.

Un dilluns més el Matinal de Ràdio Palafrugell dedica una pausa a contactar amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. Durant la conversa, el meteoròleg avança la previsió per aquesta setmana que engloba del 19 al 23 de juliol. D’entre la previsió, d’estaca l’arribada d’altes temperatures continuades i la manca d’humitat i precipitacions.

En primer terme, Pascual comenta el temps viscut aquest darrer cap de setmana. Del qual destaca la pujada de temperatures, les hores de sol intenses i el tràgic incendi a la zona del Cap de Creus.

Dissabte, quan es veia passar sobre el mar el fum del
greu incendi del cap de Creus. (Josep Pascual)

Un cop més, cal fer menció de l’alt risc d’incendi que presenta Catalunya. D’entre les condicions que augmenten aquest risc, es troba l’alta temperatura i l’aire sec.

Entrant en la previsió del temps d’aquesta setmana, Pascual avança que les altes temperatures seran les grans protagonistes. Altrament, no s’espera cap canvi important al llarg dels dies.

Tot i les altes temperatures, els vents faran acte de presència durant algunes tardes de la setmana. A continuació, Pascual destaca el vent de garbí durant les tardes de dijous i divendres.

A partir de dijous augmentaran més les temperatures

D’altra banda, a més del vent de garbí, a partir de dijous augmentaran més les temperatures. Tot dependrà des d’on acabi bufant el vent, el qual determinarà si la sensació serà de calor o de xafogor (per l’augment d’humitat).

Preguntat sobre la temperatura del mar, Pascual declara que aquesta encara es troba un grau i mig per sobre de la mitjana climàtica. Més concretament, es troba en 24 graus.

Finalment, adjuntem l’àudio complet de la conversa amb en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *