Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Continuen les altes temperatures fins dijous

Escrit per el 13 de Setembre de 2021

  • Segons les previsions d’en Josep Pascual, el temps d’aquesta setmana presenta la mateixa dinàmica que la de dies anteriors: altes temperatures, humitat, sensació de xafogor i tempestes a l’interior.
  • A partir de dijous, s’espera l’arribada d’aire fred amb alçada que pot canviar aquesta dinàmica i provocar tempestes al litoral.

Fotografia: Jordi Fernández (tempspalamos.blogspot.com)

Contactem amb les instal·lacions de l’Observatori de l’Estartit on a l’atenció d’en Josep Pascual coneixem la previsió meteorològica per aquesta setmana que engloba del 13 al 17 de setembre. Altrament, Pascual fa un repàs del temps viscut el darrer cap de setmana, el qual va presentar una dinàmica força similar a la que s’espera aquesta setmana entrant: altes temperatures, humitat, sensació de xafogor i tempestes a l’interior.

Inicialment, en Josep Pascual recorda el temps viscut aquest cap de setmana. El qual ha presentat un temps variable amb nuvolades, estones de sol, vents fluixos de component marítim i humitat.

A continuació, Pascual alerta que les característiques d’aquest temps actual, són més habituals a mitjans d’agost que a mitjans de setembre com està passant.

Entrant en la previsió meteorològica d’aquesta setmana actual, Pascual no preveu canvis rellevants. En resum, la situació indefinida d’aquestes dates comportarà l’arribada de vent fluix que pot afavorir la formació de tempestes a les zones d’interior.

A partir de demà dimarts, augmentarà la presència de vent de Garbí persistent, tot i que moderat. Es preveuen temperatures altes, així com l’augment de la humitat i de nou la presència de sensació de xafogor.

Les altes temperatures començaran a disminuir dijous a causa de l’arribada d’aire fred en alçada

A partir de dijous, sembla que hi haurà una entrada d’aire fresc amb alçada. La qual afavorirà que les tempestes de l’interior dels primers dies puguin agafar més extensió i arribar al nostre territori.

Segons les darreres observacions de l’Observatori de l’Estartit, el mar es troba en una temperatura dels 23 – 24 graus. El que Pascual qualifica d'”una temperatura òptima per banyar-se”.

Per concloure, adjuntem la previsió meteorològica íntegra de la mà d’en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).