Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Alfons Rius: “Al govern hi ha manca de comunicació”

Escrit per a 4 d'Agost de 2020

  • El portaveu de Palafrugell En Comú Podem apunta que en moltes ocasions ha tingut la sensació que se’ls ha amagat informació.

Continua la roda de contactes amb l’oposició a l’Ajuntament de Palafrugell un any després que es formés el govern d’ERC, Som Gent del Poble i JxCat. Avui és el torn d’Alfons Rius de Palafrugell en Comú Podem que apunta que “al govern hi ha manca de comunicació“.

El portaveu dels Comuns a l’Ajutament de Palafrugell ha fet balanç dels 9 mesos que porta com a regidor. Alfons Rius va agafar el relleu de Miquel Puig a finals del 2019 després de la mort del que va ser el candidat a les eleccions municipals. El balanç de Rius és positiu perquè gràcies a la vintena de mocions que han presentat s’ha pogut generar debat.

La COVID-19 no ha fet canviar la forma de treballar del partit, sinó que ha fet invertir més esforços en estar al costat de la gent. Sobretot en aquells col·lectius que han patit més.

D’altra banda, sobre la tasca de l’equip de govern durant aquest any i escaig de mandat Alfons Rius destaca que “al govern de Palafrugell hi ha hagut manca de comunicació”. Fins i tot, Rius apunta que en ocasions ell ha tingut la sensació que se’ls ha ocultat informació.

En aquesta línia, remarca que la informació referent a la incidència del coronavirus a la residència Palafrugell Gent Gran ha estat molt dolenta. Així, la relació de víctimes i de malalts d’una setmana a una altra es contradeia.

Per tot això, des de En Comú Podem Palafrugell han trobat a faltar que el govern municipal contrastés les dades que proporcionava el SSIBE.

Mesures econòmiques molt complexes

D’altra banda, també s’ha posat la mirada sobre el paquet de mesures econòmiques que l’Ajuntament va aprovar de forma unànime el passat mes de maig. En aquest sentit, Alfons Rius lamenta que la bona predisposició del principi s’estigui difuminant. A més, alerta que moltes d’aquestes ajudes encara no han arribat als seus destinataris per una mala comunicació.

Tanmateix, Rius es mostra crític amb el repartiment d’aquesta partida per ajudar a reactivar el comerç. Considera que el sistema de xecs a les famílies és molt complexe i que allarga el procés.

Per últim, després de l’anunci del PSC de Palafrugell en el que abandonava el consens per fer front a la COVID-19, Alfons Rius es desmarca del comunicat de Juli Fernández. Explica, però, que malgrat que segueixen col·laborant amb el govern, esperen que es compleixin els acords.

Més enllà d’aquestes paraules, amb el portaveu de Palafrugell En Comú Podem també hem conversat d’altres mancances que han detectat. Podeu recuperar l’entrevista amb Alfons Rius al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *