Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ajudes econòmiques a comerços i restauració

Escrit per el 4 d'Agost de 2020

  • En marxa la segona fase en el que els establiments comercials i de restauració s’han d’inscriure per tenir una ajuda màxima de 1.200 euros.

Aquesta és la darrera setmana perquè les persones en situació d’atur, ERTO o que reben pensió contributiva facin la petició a l’Ajuntament de Palafrugell per rebre una ajuda de 80€ per gastar al comerç local. En paral·lel fins el 14 d’agost tots els establiments afectats per l’Estat d’Alarma ja poden fer les inscripcions per optar a les ajudes econòmiques a comerços i restauració.

Cristina Martí, tècnica de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) detalla els requisits per acollir-se a aquestes ajudes. Així, remarca que els negocis i comerços que s’hi vulguin apuntar han de complir una sèrie de requisits.

El principal requisit per poder optar a aquestes ajudes econòmiques és haver estat tancat o haver vist reduït els seus ingressos durant l’Estat d’Alarma. Així, els comerços i establiments de restauració afectats s’han d’inscriure en alguna de les categories que trobaran al web de l’IPEP.

Tot i que es tracta d’una campanya voluntària i, per tant, són els propis establiments els que s’hi han d’apuntar, des de Promoció Econòmica tenen una estimació de quants negocis s’hi podrien inscriure. Cristina Martí situa en 400 els establiments afectats.

Ajuda indirecta de fins a 1.200€

Malgrat que són ajudes econòmiques per reactivar els comerços i establiments de restauració de Palafrugell, es tracta d’una ajuda indirecta. Així, són les famílies les que han rebut i rebran els diners per gastar-los en els establiments. La tècnica de l’IPEP apunta que els negocis adherits a la campanya disposaran d’un topall de 1.200 euros.

Actualment, en paral·lel, des de l’IPEP s’està treballant en la plataforma que donarà informació als ciutadans dels establiments que formen part de la campanya Palafrugell Comerç. A més, en aquesta aplicació que porta el mateix nom que la campanya, els ciutadans i els negocis sabran del saldo que els hi resta.

En aquest sentit, Martí també explica que monitoritzaran que aquestes ajudes es vagin bescanviant. Per tal que la informació arribi a tota la ciutadania, aquesta rebrà una carta amb tots els detalls de la campanya.

Un cop finalitzada la segona fase el 14 d’agost, de l’1 de setembre al 31 d’octubre del 2020 els ciutadans podran bescanviar aquestes ajudes en els establiments que formin part de la campanya Palafrugell Comerç.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Cristina Martí, tècnica de l’IPEP al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).