Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ajuda directa a les famílies vulnerables per pagar l’IBI

Escrit per a 20 de Març de 2020

  • L’equip de govern ha pres aquesta decisió davant la situació de crisi pel coronavirus.
  • En la junta de govern celebrada ahir també es va aprovar ajornar el pagament de tributs i la reducció de taxes.

En la junta de govern virtual celebrada ahir es van aprovar inicialment tot un paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. En paral·lel, l’equip de govern ha decidit crear una partida econòmica especial. Es tracta d’una ajuda directa a les famílies vulnerables per pagar l’IBI o el lloguer de l’habitatge.

Josep Piferrer avança quines són les mesures decidides per l’Ajuntament de Palafrugell per afrontar la crisi del coronavirus. Primer de tot, destaquem la partida econòmica per a les famílies amb pocs recursos. Una ajuda directa per fer front a l’IBI o al lloguer de la vivenda.

Així, aquesta partida es destinarà íntegrament d’una banda, amb famílies amb pocs recursos i afectats per l’atur. D’altra banda, també a petits comerços i establiments que han vist aturada la seva activitat econòmica.

Ajornament de tributs i reducció de taxes

D’altra banda, durant la junta de govern virtual també es va aprovar de forma inicial la reducció de taxes mensuals o trimestrals que no s’ha pogut prestar íntegrament el servei cobrat. Això inclou:

  • Taxa Llar d’Infants. Si en els propers mesos es continua sense servei no es cobrarà i en el primer mes que es pugui cobrar es compensarà la part fixa cobrada de març.
  • Taxes esportives. Es compensarà la part proporcional dels serveis no prestats en les futures quotes.

D’altra banda, Josep Piferrer també ha explica que es reduiran les taxes d’ocupació via pública i la d‘escombraries comerços. Es reduirà l’import anual proporcionalment al temps de vigència de l’estat d’alarma.

Piferrer també exposa que en altres taxes que ja s’hagin cobrat, es compensarà l’import dels serveis no prestats en futures quotes.

Les liquidacions que han finalitzat el termini de pagament durant la vigència de l’estat d’alarma i no s’hagin pogut fer efectives, no passaran a executiva . S’enviarà una nova liquidació ampliant els terminis.

En aquest sentit, també cal destacar que la majoria de taxes que es cobraven al mes de juliol passaran a canviar de data i es retarden en el calendari fins al mes d’octubre, totes menys l’impost de vehicles que es cobrarà al mes de juny, ja que el termini de pagament era el proper mes de maig.

Així doncs, resolem la incògnita de molts ciutadans sobre què faria l’Ajuntament: una ajuda directa a les famílies vulnerables per pagar l’IBI


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *