Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Agendes artesanals que procuren pel medi ambient

Escrit per a 28 de Novembre de 2021

  • Isabel Andreu va crear el projecte Alcachofa Limón durant el confinament.
  • Tot el procés de producció té en compte la reducció al màxim de l’impacte mediambiental.

La dissenyadora nascuda a Múrcia i resident a Palafrugell, Isabel Andreu, presenta el seu projecte de disseny i papereria sostenible, Alcachofa Limón. Elabora agendes, quaderns i altres productes amb materials que disposen de la certificació ecològica que garanteix el respecte pel medi ambient i l’absència de plàstic.

Aquest projecte va néixer al mes d’agost de l’any 2020 quan, en plena pandèmia, Isabel Andreu es va plantejar un canvi professional i recuperà l’interès per les agendes. Explica que feia temps que no en trobava cap que satisfés del tot les seves necessitats i se les va començar a fer al seu gust. A més, comenta que en va començar a fabricar i durant el passat Nadal van tenir molt bona acollida.

En aquest cas, a diferència de les agendes habituals, es tracta d’un planificador que conté més apartats. Entre ells, hi ha un registre de les fases lunars, un apartat per fer el seguiment de les fases menstruals, unes pàgines per escriure-hi contrasenyes i un llistat per marcar-se objectius. Ho ofereix en diferents orientacions -vertical o horitzontal-, en català o castellà i en una versió mensual o diària.

Referent al nom del projecte, Alcachofa Limón permet transmetre els orígens murcians de l’artista, recuperant dos dels productes de la seva terra, les carxofes i les llimones. Explica que ja havia utilitzat el nom en un projecte previ i que ara l’ha tornat a recuperar.

Suport a iniciatives de reforestació de boscos

Amb el projecte, Isabel Andreu col·labora amb la iniciativa Creadoras de bosques, una associació barcelonina que replanta arbres a la península ibèrica. Per cada compra d’una agenda, s’hi dona un euro.

Tot i que en el seu projecte fa ús del paper, el certificat ecològic garanteix que les primeres matèries emprades provenen de boscos, especialment d’eucaliptus, plantats expressament per a la producció de paper. Tot i això, explica que amb la replantació d’arbres permet reduir la petjada ecològica ocasionada.

Agendes biodegradables

Com que un dels objectius de l’artista és la reducció de l’impacte en el medi ambient, garanteix que les agendes es poden plantar un cop acabat l’any retirant les anelles i la goma. Fins i tot, remarca que està investigant com poder fer que en un futur sigui al 100% biodegradable.

Per acabar, si es vol contactar amb Isabel Andreu es pot fer a través de les seves xarxes socials, la seva pàgina web i per correu electrònic. A més, es poden trobar els seus productes a la Llibreria L’Esquitx de Palafrugell i les variants que contenen suro, al Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *