Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


AGENDA: Totes les activitats del Sant Jordi 2024 a Palafrugell, una setmana cultural

Escrit per el 16 d'Abril de 2024

Palafrugell comença aquest dimarts la programació de Sant Jordi. Fins al 28 d’abril, s’han programat més d’una vintena d’activitats culturals a Palafrugell. Entre elles, la inauguració de la nova exposició permanent de la Fundació Josep Pla o del nou espai Tom Sharpe de la Biblioteca. Tot i això, un dels aspectes més destacats és el retorn de la fira de llibres i roses al carrer de Cavallers, com s’havia fet abans de la pandèmia.

Aquest any la fira ja no serà a Can Mario, a la Bòbila ni a la plaça de l’Ermengarda com els últims anys. A més, els actes s’estendran en altres espais del centre. A plaça Nova, la Principal de la Bisbal farà una ballada de sardanes a les dotze del migdia. I les Mariterrànies, el concert “Embarca’t” a les vuit del vespre.

També, a la plaça del Priorat de Santa Anna, Jordi Tonietti i La Xarxa portaran l’espectacle familiar “El Rodacontes”.

A més, com cada Sant Jordi, torna la lectura continuada de l’obra de Josep Pla. Aquest any serà al vestíbul del Teatre Municipal entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. I l’obra escollida és Les hores.

Per altra banda, l’institut Baix Empordà lliurarà el 39è Premi Escolar Mestre Sagrera el 23 d’abril al matí. I al migdia, la Biblioteca inaugurarà l’espai permanent Tom Sharpe.

En cas de pluja, les activitats a l’exterior es faran a la Bòbila.

Ràdio Palafrugell farà una programació especial durant tot el dia per parlar amb els protagonistes i explicar com es viu el Sant Jordi.

Això serà el que tindrem el dia de Sant Jordi. Però, com dèiem, Palafrugell comença avui les activitats culturals amb una tertúlia literària a la Biblioteca.

La tertúlia serà avui a dos quarts de cinc de la tarda. Dolors Gubau conduirà la sessió sobre poesia. A més, durant aquests dies, la Biblioteca també recitarà contes per a adults. O bé, s’hi presentarà el llibre “On vas Rut?” de Jordi Serra Mayoral. Per altra banda, el 22 d’abril, la Companyia la Sal farà un espectacle musical infantil sobre la llegenda de Sant Jordi. Totes les activitats de la biblioteca requereixen la inscripció prèvia trucant al telèfon 972 30 48 09.

A més, dijous a les sis de la tarda, Jaume Cela i Joan Domènech faran una conferència educativa sobre textos i imatges. Serà al Centre Municipal d’Educació. I l’institut Frederic Martí i Carreras lliurarà els premis Josep Pla i Francesc Alsius divendres a les set de la tarda.

I també la Fundació Josep Pla inaugurarà la nova exposició permanent aquest dissabte a les 12 del migdia. Hi assistirà el president del patronat de la fundació i de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcalde, Juli Fernández; el director de la fundació, Miquel Montero; i el dissenyador de l’exposició, Carles Fargas.

També tindrem activitats musicals i de dansa al Teatre Municipal. CobosMika Company estrenarà dos espectacles de dansa el divendres al vespre. I dissabte a la tarda hi haurà la vintena flautada de les comarques gironines amb l’Escola de Música i l’Energia Big Band.

També cal destacar que els museus i les fundacions faran portes obertes aquests dies. Podeu trobar més informació a palafrugellcultura.cat.

Programació d’activitats culturals a Palafrugell (16 al 26 d’abril)

Dimarts 16 d’abril

 • 16.30 – 18.00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Tertúlia literària “Poetes, poemes i poesia. Segona Part”. Coordinació: Dolors Gubau. Inscripcions: biblioteca@palafrugell.cat / 972 30 48 09

Dijous 18 d’abril

 • 18.00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Cicle Educació, textos i imatges “Tema 2: Llegir i escriure per comprendre el món”. Amb Jaume Cela i Joan Domènech.

Divendres 19 d’abril

 • 18.00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Contes per a adults i joves “Històries del terrat. Música dels Beatles amb una nova versió de les lletres a partir de les històries que s’estan explicant”. Amb Alícia Molina i Oscar Igual. Col·laboració: Oficina de Català de Palafrugell.
 • 19.00 h: Aula Magna de l’Institut Frederic Martí Carreras: 49è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius. Lliurament de premis i conferència a càrrec d’Eulàlia Carrillo.
 • 20.00 h: Teatre Municipal: Doble estrena de dansa “Fools amb SEEDs Company + Nova creació amb SEEDs Blue. Cobosmika. SEEDs Company i SEEDS Blue”. Preu: 8 €. Entrades: www.palafrugellcultura.cat i taquilla del teatre.

Dissabte 20 d’abril

 • 12.00 h: Fundació Josep Pla: Inauguració de la nova exposició permanent.
 • 18.00 h: Museu del Suro de Catalunya: Taller de manualitats amb suro. Activitat gratuïta per a nens a partir de 4 anys. Cal reserva prèvia.
 • 18.30 h: Teatre Municipal: 20a Flautada de les Comarques Gironines a Palafrugell. Concert. Entrada gratuïta.

Diumenge 21 d’abril

 • 10.00 – 14.00 h: Museu del Suro de Catalunya: Jornada de portes obertes.
 • 11.00 – 14.00 h: Fundació Vila Casas Museu Can Mario: Jornada de portes obertes i taller de drac artístic amb papiroflèxia (activitat gratuïta per a nens a partir de 5 anys).

Dilluns 22 d’abril

 • 17.30 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Vigília de Sant Jordi. La llegenda de Sant Jordi musicat i taller de retrats. ACTIVITAT FAMILIAR PER A NENS A PARTIR DE 4 ANYS. La Companyia de la Sal. Inscripcions: biblioteca@palafrugell.cat / 972 30 48 09

Dimarts 23 d’abril

 • Tot el dia: Carrers del centre: Fira de llibres i roses. Llibreries, floristeries i entitats.
 • Tot el dia: Carrer de Cavallers: Sant Jordi a la ràdio. PROGRAMA ESPECIAL DE RÀDIO PALAFRUGELL. Amb llibreries, autors i floristeries. Ràdio Palafrugell 107.8 FM
 • 9.00 – 14.00 h i 16.00 – 18.30 h: Fundació Josep Pla: Jornada de portes obertes.
 • 10.00 – 13.00 h i 16.00 – 19.00 h: Museu del Suro de Catalunya: Jornada de portes obertes.
 • 10.30 h: Teatre Municipal: 39è Premi Escolar Mestre Sagrera. Lliurament de premis i actuació musical a càrrec de l’INS Baix Empordà.
 • 12.00 h: Plaça Nova: Ballada de sardanes. Cobla La Principal de la Bisbal. Associació Cultural i Sardanista de Palafrugell.
 • 12.30 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Inauguració de l’espai permanent Tom Sharpe.
 • 16.00 – 20.00 h: Vestíbul del Teatre Municipal: Lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla. Es llegirà el llibre Les hores (volum XX de l’Obra Completa).
 • 16:30 – 18:30 h: Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario: Jornada de portes obertes.
 • 18:00 h: Plaça Priorat de Santa Anna: Animació familiar “El Rodacontes” a càrrec de Jordi Tonietti i La Xarxa.
 • 20:00 h: Plaça Nova: Concert “Embarca’t” de Les Mariterrànies.

En cas de pluja, la Fira de Llibres i Roses, l’espectacle El Rodacontes i el concert Embarca’t es traslladaran a La Bòbila.

Dimecres 24 d’abril

 • 18:00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Diàlegs per a la igualtat Xerrada amb Montserrat Terrones, directora de l’Editorial Garbuix Books i de l’Editorial Finestres. Inscripcions: biblioteca@palafrugell.cat / 972 30 48 09

Dijous 25 d’abril

 • 18:00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Club de Narrativa. Una Família, de Toni Sala (L’Altre, 2021) amb la presència de l’autor. Inscripcions: biblioteca@palafrugell.cat / 972 30 48 09

Divendres 26 d’abril

 • 18:00 h: Sala Polivalent de la Biblioteca: Presentació de Llibre. On vas Rut?, de Jordi Serra Mayoral (Animallibres, 2024) amb la presència de l’autor. Inscripcions: biblioteca@palafrugell.cat / 972 30 48 09
Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).