Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Actualització dels projectes d’obra pública de Palafrugell

Escrit per el 12 de Juny de 2020

  • Es finalitzen algunes de les reformes d’obra pública que havien quedat paralitzades arran del confinament.
  • El Regidor d’Obra Pública també fa referència a altres projectes que s’estan desenvolupant

L’inici de la desescalada ha permès finalitzar algunes de les obres de Palafrugell que havien quedat paralitzades arran del confinament. Així, hem contactat amb el Regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell, Lluís Ros, per conèixer aquestes modificacions.

Un dels exemples sobre els quals ha parlat fa referència a les obres realitzades al Carrer Sant Josep. En aquest sentit, s’ha centrat en els canvis fets al clavegueram, així com la creació d’una plataforma única a tota la via:

A continuació ha explicat les modificacions d’urgència realitzades al mur de Llafranc. Després de les destrosses ocasionades pel temporal Glòria, es va haver de crear una proposta urgent que garantís la màxima seguretat possible als habitants. Tanmateix, s’està elaborant un projecte definitiu que millori la subjecció del mur i que eviti més destrosses en cas que s’originés un temporal semblant:

En darrer lloc, es troba pràcticament finalitzat el carrer del Trefí. Segons el regidor, es va aixecar tot l’asfalt per poder modificar zones que havien quedat enfonsades o deteriorades pel pas dels camions. No obstant això, encara li queden alguns detalls per acabar l’obra:

Reformes pendents de finalitzar

Per altra banda, en Lluís Ros també ha parlat sobre altres projectes que encara estan en marxa com ara el carrer Josep Irla. Les modificacions d’aquesta via també s’han centrat en el clavegueram i la separativa d’aigües pluvials. En concret, s’han hagut de fer unes desviacions en el cabal, ja que es generaven acumulacions d’aigua que anaven a parar a l’avinguda Pompeu Fabra. En aquest sentit, el regidor ha aprofitat per insistir en la importància de realitzar canvis en aquests conductes:

A part de les reformes d’aquest carrer, també s’han fet modificacions del sistema d’aigües pluvials en altres avingudes. Així mateix, també s’ha parlat amb les companyies d’electricitat per intentar fer passar per sota el cablejat aeri dels carrers. A banda d’això, també s’han ampliat les obres de la via verda de Tamariu:

Conseqüències de l’aturada

Per últim, el regidor ha fet referència a certes obres que, a causa de la pandèmia, s’han allargat més del que haguessin volgut. Aquest és el cas de les reformes al voltant de l’escola Josep Barceló i Matas, on es vol crear un nou aparcament, un dipòsit de grua municipal i un esbarjo de gossos. Així mateix, també ens avança altres projectes que començaran aviat:

Segons en Lluís Ros, els efectes del temporal Glòria i el recent estat d’alarma sanitari han ocasionat molts endarreriments i modificacions de pressupostos. Així doncs, s’haurà de debatre sobre quins futurs projectes tirar endavant.

Per més informació, podeu escoltar l’entrevista íntegra del regidor Lluís Ros a través del següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).