Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Sant Andreu Jazz Band actuarà diumenge a Plaça Nova

Escrit per el 11 d'Octubre de 2024

  • L’actuació s’enmarca dins el 30è Festival de Jazz de la Costa Brava

Aquest diumenge torna a Palafrugell la Sant Andreu Jazz Band, després de 8 anys de la seva anterior visita. El concert serà gratuït, a Plaça Nova, a les 12 del migdia.

Fundada el 2006 per Joan Chamorro al cor del barri de Sant Andreu de Barcelona, la Sant Andreu Jazz Band s’ha convertit en una incubadora de joves talents i un referent indiscutible en el món del jazz. Més que una simple orquestra, és un projecte pioner que ofereix a músics de 7 a 21 anys una plataforma per explorar, créixer i brillar a través del jazz.

La SAJB segueix mantenint el nivell musical molt alt, amb una renovada formació on l’edat mitjana són 14-15 anys. Ens ho explica Joan Chamorro a l’espai “Així És La Vida”, de Ràdio Palafrugell.

Com a convidat especial aquest diumenge comptaran amb el cantant i saxofonista baríton Edu Ferrer, que interpretarà algunes cançons del repertori de Frank Sinatra.

La Sant Andreu Jazz Band a Palafrugell, el 2016

Una fàbrica de talent juvenil que triomfa internacionalment

Amb una combinació vibrant de swing clàssic i influències modernes, la seva música ha traspassat fronteres, seduint audiències arreu d’Europa i fins als Estats Units. La banda ha actuat en escenaris de França, Itàlia, Suïssa, Suècia, Dinamarca, i Cincinnati, deixant una empremta inesborrable. A més, han compartit l’escenari amb llegendes del jazz com Jesse Davis, Terell Stafford o Perico Sambeat, un reconeixement al seu nivell artístic.

El projecte no només ha donat lloc a més de 30 produccions discogràfiques —dividides entre les col·leccions Jazzing i Joan Chamorro Presenta—, sinó que ha sigut el trampolí per a músics que avui dia gaudeixen de carreres internacionals consolidades. Noms com Andrea Motis, Rita Payés o Èlia Bastida són només alguns dels que van començar la seva trajectòria dins la banda.

Amb més de 80 músics que han passat per les seves files al llarg de 17 anys, la Sant Andreu Jazz Band s’ha consolidat com un model pedagògic inspirador, que no només es limita a Barcelona. Col·laboracions amb projectes similars, com la Fundació Mayeusis a Vigo i la Fàbrica La Isleta a Gran Canària, demostren l’impacte que el projecte ha tingut a nivell global.

El reconeixement al seu treball no s’ha fet esperar: el 2021 van rebre el Premi Alícia al projecte educatiu, atorgat per l’Acadèmia Catalana de la Música, un guardó que celebra el seu èxit com a fàbrica de talent jove i dinamitzador cultural. La Sant Andreu Jazz Band és, sense dubte, una referència internacional que segueix demostrant que el futur del jazz està en bones mans.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).