Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 4.600 alumnes comencen el curs a Palafrugell

Escrit per el 9 de Setembre de 2024

Més de 4.600 alumnes han començat el curs 2024-2025 aquest dilluns o els pròxims dies a Palafrugell. Avui han començat les classes a infantil, primària i secundària. I, dijous, tornaran a les aules els estudiants de Batxillerat i cicles formatius. Durant les vacances s’han fet tasques de millora a alguns dels centres municipals.

En aquest curs, hi ha 2.118 alumnes d’infantil i primària als diferents centres de Palafrugell, dels quals 225 infants han iniciat I3. D’altra banda, 1.436 joves cursen aquest any l’educació secundària als instituts, mentre que a les llars d’infants hi assistiran 213 infants.

Pel que fa a l’educació secundària postobligatòria, 304 joves cursaran batxillerat i 575 faran diferents cicles formatius o programes de formació i inserció (PFI).

Durant el període de vacances escolars, l’Ajuntament de Palafrugell ha fet diverses obres de conservació i de millora a les escoles públiques d’ensenyament infantil i primària de Palafrugell i a les escoles bressol Tomanyí i Belluguets. Les tasques les han fet, en part, treballadors municipals. En total, han costat 170.000 euros, que compten els diners de les feines subcontractades i el cost dels materials.

A l’Escola Barceló i Matas s’han substituït les canonades de la sala de calderes i s’ha reparat una fuita de la caldera de biomassa. També s’hi ha pintat i enrajolat, i s’han adequat els gronxadors i del sorral del patí d’educació infantil.
 
A l’Escola Torres Jonama s’ha substituït l’escalfador a la cuina i s’han canviat els detectors de l’alarma. També s’han reparat diverses portes i finestres que tancaven malament i s’han fet tasques de manteniment de pintura, rajoles i lampisteria, així com feines de jardineria i adequació al pati.
 
D’altra banda, al pati de l’escola Pi Verd s’ha canviat un tobogan que estava en mal estat. També s’ha pintat mobiliari del pati, s’han col·locat unes porteries i s’ha canviat la sorra del sorral.

I a l’Escola Carrilet, s’han substituït unes escales per una rampa per facilitar l’accés de les bicicletes i s’ha instal·lat un aparcabicicletes al pati amb una doble porta batent i noves porteries de futbol sala. A més, s’han fet treballs de pintura i diferents arranjaments al pati.
 
Per la seva banda, a la Llar d’Infants Belluguets s’han canviat alguns endolls de lloc i s’ha instal·lat una aixeta; també s’han fet tasques de manteniment a mobiliari i pintura i jardineria. A la Llar d’Infants Tomanyí s’ha posat un nou sorral i s’han canviat els rodaments del tendal del pati.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).