Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una visita guiada a l’exposició de Joan Gardy Artigas a Can Mario aprofundeix en la vida i obra de l’autor

Escrit per el 5 de Setembre de 2024

  • La visita serà el dissabte a les set de la tarda. Els assistents s’han d’inscriure abans.

El Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas organitza una nova visita guiada a l’exposició sobre Joan Gardy Artigas el dissabte, 7 de setembre a les 19 hores. Anirà a càrrec del comissari Ricard Bru. La mostra “La mà rebel” sintetitza “la vida plena” que ha tingut l’autor en les diferents disciplines.

Joan Gardy va néixer a París l’any 1938, però va formar-se entre la capital francesa i Gallifa, a la comarca del Vallès Occidental. De fet, hi viu des dels anys noranta. Ha fet una fundació per a recordar el seu pare al Mas el Racó. Ho explica el comissari de l’exposició Ricard Bru.

La seva trajectòria està marcada per l’honestedat i la cerca de la llibertat. Ha treballat l’escultura, la ceràmica, la litografia, el gravat i el dibuix. I ha tractat diversos temes, com l’humor, l’erotisme, la violència, la mort o la joia de viure. L’exposició se centra més en la seva figura i obra que la relació amb altres autors.

Joan Gardy va donar-se a conèixer a finals dels anys cinquanta. De fet, el seu pare és Josep Llorens Artigas, que també li va permetre apropar-se a personalitats destacades.

A més, ha col·laborat amb autors com Joan Miró o Georges Braque, com a amic de Picasso.

L’exposició es va inaugurar el 13 de juliol i es podrà visitar fins al 24 de novembre al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas. Qui vulgui assistir a la visita guiada, cal que s’inscrigui al 972 30 62 46, al preu general de 7 euros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).