Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rosa Aguiló guanya el 1r premi a la Biennal de Teià amb l’obra “Sequera”

Escrit per el 16 de Juliol de 2024

Rosa Aguiló, artista palafrugellenca, ha estat guardonada aquest passat mes de juny amb el primer premi de la Biennal de Teià per la seva obra “Sequera”. El premi està dotat amb 1500 € i inclou una exposició individual a l’estiu de 2025 a la sala de La Unió de Teià. Aquesta obra representa una reflexió profunda sobre l’essència de la sequera, que Aguiló descriu com “una mirada lenta d’una sequera silenciosa, sintetitzada en la forma vegetal d’un card sec“.

Rosa Aguiló als estudis de Ràdio Palafrugell

L’obra “Sequera” i el procés creatiu de Rosa Aguiló

Rosa Aguiló va començar el seu procés creatiu aplegant cards al seu taller, observant-los i dibuixant-los a mesura que s’assecaven. Inicialment va treballar amb aquarel·la, però va trobar que el color interferia amb la seva representació de la sequera.

Així, va evolucionar cap a formats més grans, utilitzant pols de grafit i treballant amb els dits per aconseguir una obra que, tot i la seva aparent simplicitat, és rica en matisos. Aquest mètode li va permetre aprofundir en la forma, el color, la composició i el suport, culminant en una sèrie que captura la delicadesa i la complexitat de la sequera.

Properament, Rosa Aguiló participarà al Festival Art & Gavarres, el Festival internacional d’art i paisatge a les Gavarres.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).