Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Òmnium Baix Empordà obre la convocatòria del segons concurs juvenil de curtmetratges

Escrit per el 19 de Juny de 2024

Òmnium Cultural ja ha obert la convocatòria per a la segona edició del seu concurs de curtmetratges juvenils de menys de cinc minuts. Enguany, la temàtica és la igualtat de gènere. Els treballs es poden presentar fins a l’octubre i l’objectiu és fomentar l’ús del català entre els més joves. La presidenta de l’entitat, Mercè Frigola, n’ha parlat al Supermatí.

El concurs, adreçat a joves d’entre 12 i 18 anys, busca potenciar la creativitat audiovisual i la reflexió sobre la igualtat de gènere, una temàtica d’actualitat i rellevància social. Els participants hauran de presentar curtmetratges inèdits gravats exclusivament amb telèfon mòbil, ja sigui de forma individual o col·lectiva.

L’objectiu, també, és ajudar a la difusió del català.

Les condicions tècniques del concurs especifiquen que els curts no poden superar els cinc minuts de durada, i s’han de lliurar en format .MOV o .MP4 amb una resolució mínima de 640×480 per a relació d’aspecte 4:3, o 1280×1080 per a 16:9. Els vídeos han de ser enregistrats horitzontalment i poden ser editats fora del telèfon mòbil.

Els curtmetratges es poden presentar de manera anònima fins al 31 d’octubre, ja sigui en format físic a la seu d’Òmnium Cultural Baix Empordà a La Bisbal d’Empordà, o en format digital a través de la plataforma WeTransfer mitjançant un formulari específic. En ambdós casos, cal adjuntar una fotocòpia del DNI dels participants i, en cas de menors d’edat, una autorització de drets d’imatge.

El jurat, format per tres especialistes en imatge i so, valorarà la creativitat i l’originalitat de les obres presentades. Es concediran dos premis: un premi del jurat, consistent en un telèfon mòbil de gamma alta amb bones capacitats òptiques, i un premi del públic, que consistirà en material físic o digital per a la gravació i edició de curtmetratges.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 7 de desembre durant la celebració del Festival Menys de 5’. A més, els curtmetratges premiats seran projectats a la mostra del VOC-Festival Òmnium de curtmetratges, que tindrà lloc al febrer.

Amb aquesta iniciativa, Òmnium Baix Empordà pretén no només fomentar el talent audiovisual juvenil, sinó també promoure valors d’igualtat i cohesió social a través del cinema.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).