L’ICSuro assisteix en el Congrés Mundial de la Vinya i el Vi a Cadis
Escrit per Ferran Castelló el 12 de Juny de 2023
- El president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig, va reivindicar les característiques dels taps de suro per la qualitat del vi i la sostenibilitat.
L’Institut Català del Suro va assistir al 44è Congrés Mundial de la Vinya i el Vi a Cadis per tractar la sostenibilitat del sector surer i la interacció del suro i el vi.
El president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig, va reivindicar les característiques dels taps de suro per la qualitat del vi i la sostenibilitat. També, va defensar “les virtuts d’un consum responsable del vi”. En aquest sentit, l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi va instal·lar urnes durant el congrés per reciclar els taps.
La cap de l’àrea de Recerca i Desenvolupament de la Fundació Institut Català del Suro, la doctora Patrícia Jové, va fer una ponència sobre la contribució del suro al sector. A més, es van compartir els resultats de l’últim estudi de permeabilitat a l’oxigen dels taps i de les aportacions del tap de suro als vins de tiratge. La conferència va acabar amb un exercici sensorial d’aromes positives que el tap de suro aporta als vins.
Les trobades van tenir lloc del 5 al 7 de juny amb l’assistència del director General de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, Pau Roca, i el president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig.