Estudien la dieta del duc al Baix Empordà
Escrit per Ràdio Palafrugell el 3 de Març de 2021
- Un estudi dedicat a conèixer els hàbits en la dieta del duc al Baix Empordà.
- Conversem amb el biòleg responsable de l’estudi, l’Albert Compaña que ha comptat amb la col·laboració del Grup Natura Sterna.
El biòleg Albert Compaña Sabrià, amb la col·laboració del Grup Natura Sterna, ha realitzat un estudi per conèixer els hàbits en la dieta del duc (Bubo bubo) al Baix Empordà. Des de Ràdio Palafrugell, hem contactat amb l’Albert perquè ens expliqui els resultats de l’estudi i el procés d’investigació.
L’estudi de l’Albert és producte del treball de final de grau en biologia a la Universitat de Girona. El resultat de la investigació, servirà per poder conèixer els hàbits del duc i els territoris que utilitza per caçar; La qual cosa permetrà controlar diferents aspectes com la seva mortalitat.
L’objectiu principal de l’estudi, és conèixer la composició de la dieta del duc. Alhora, investigar si les característiques de la zona de caça de l’espècie influeixen en els hàbits de la dieta del duc al Baix Empordà.
D’altra banda, l’estudi també investiga si la proximitat dels nius a la zona litoral també influeix en el canvi d’hàbits de la dieta.
Tot seguit, l’Albert ens resumeix els resultats del seu estudi i quines variacions ha detectat en diferents territoris de l’Empordà. Com a conclusió, “la rata és la base de la dieta del duc”.
El procés d’investigació
En segon lloc preguntem a l’Albert sobre la metodologia de la investigació. Una investigació que el biòleg qualifica de “complexa” a causa de la vida nocturna de l’espècie i el difícil accés als seus nius.
Per conèixer més detalls sobre la col·laboració amb el Grup Natura Sterna i el treball en el qual es troba treballant actualment el biòleg, podeu accedir a l’entrevista completa en l’enllaç següent.