Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


3r aniversari dels Horts comunitaris Les Arenes

Escrit per a 20 de Juny de 2019

  • La Sònia Martinoy, tècnica de l’àrea de Benestar Social i la regidora en funcions, Roser Massaguer ens expliquen els detalls
  • Les 36 parcel·les estan ocupades i hi ha una llista d’espera d’onze persones. La regidora es compromet ampliar l’espai el proper any.

El proper dissabte 22 de juny els hortolans de Les Arenes celebren el 3r aniversari dels Horts comunitaris Les Arenes amb una jornada de portes obertes. Des de les 10.30h i al llarg de tot el dia tothom que ho vulgui es pot apropar aquest espai per tal de conèixe’l.

Primer de tot es començarà amb un esmorzar popular per, a continuació, oferir tota una sèrie de jocs infantils. Paral·lelament, entre les 11 i les 12.30h, s’oferiran dos tallers. Ho expliquen la Roser Massaguer, regidora en funcions de Benestar Social i la tècnica de l’àrea, la Sònia Martinoy.

En els dos primers aniversaris dels Horts comunitaris hi han assistit un centenar de persones que han pogut veure la tasca mediambiental, social i educativa que s’hi desenvolupa.

Compromís d’ampliar l’espai

En total, en aquest espai municipal hi ha 36 parcel·les, les quals estant totes ocupades. De fet, actualment, hi ha 11 persones en llista d’espera. Per aquest motiu, la regidora en funcions de Benestar Social es comproment a treballar perquè de cara a l’any vinent ampliar les parcel·les.

El projecte d’horts va néixer de la demanda de la ciutadania i de les entitats a través de la Taula d’Habitatge. La petició es va fer durant l’elaboració del Pla Estratègic l’any 2013. La finalitat d’aquest projecte, és que les famílies en una situació econòmica més feble puguin cultivar el seu propi aliment. A més a més, durant tot l’any s’organitzen xerrades i tallers per a les escoles amb la voluntat de potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts.

Cal recordar que els Horts segueixen els criteris d’horticultura ecològica, respectant el medi ambient, ja que es recicla la matèria orgànica per fer el compost i no es contamina el terreny. Us podeu apuntar a la llista d’espera per rebre un hort comunitari a l’enllaç.

Recupereu la conversa íntegra amb la Sònia Martinoy i la Roser Massaguer al voltant del 3r aniversari dels Horts comunitaris Les Arenes.

3r Aniversari dels Horts comunitaris de Les Arenes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *