Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


30 joves del Baix Empordà inicien la seva formació en atenció al client a Palafrugell i Torroella de Montgrí

Escrit per el 21 de Desembre de 2020

  • Els 30 joves estan inclosos pel Consell Comarcal dins el programa SOM SINGULARS
  • L’itinerari del programa inclou un curs bàsic, pràctiques professionalitzadores i acompanyament per tal de millorar l’ocupabilitat de joves entre 16 i 29 anys de la comarca

El programa SOM Singulars compta aquest any amb un total de 30 joves que en aquests moments han iniciat la formació a mida en atenció bàsica al client, de 120 hores de durada, i que s’està realitzant a les poblacions de Palafrugell i Torroella de Montgrí.

Després d’aquesta formació, els joves podran optar a realitzar pràctiques a diferents empreses de la comarca. Un dels objectius del programa és oferir als joves una formació eminentment pràctica per afavorir la seva inserció en un dels sectors amb més demanda de personal a la comarca. Al llarg del programa, previst fins el mes de juliol de 2021, els joves comptaran també amb l’acompanyament d’unes tutores que els orientaran per tal de facilitar la seva inserció laboral i/o el seu retorn al sistema educatiu formal.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, considera “de vital importància” aquest tipus de programes adreçats a gent jove: “no volem que ningú quedi fora del mercat laboral, menys encara aquells que ni tan sols hi han entrat i tenen tota una vida per endavant. Les administracions els hi hem d’oferir les eines, l’acompanyament individualitzat fins i tot, i ells han d’entendre la importància de formar-se adequadament per a la feina a la qual volenoptar. Aquests tipus de programes funcionen bé i la nostra voluntat com a Consell és continuar acollint-nos a totes les convocatòries que vagin sortint”.

El projecte SOM Singulars està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

En la darrera edició del SOM Singulars, desenvolupat al llarg de 2019, les xifres van ser molt positives: 66 dels 83 joves participants van obtenir algun contracte laboral al llarg del programa i, en conjunt, es van formalitzar un total de 116 contractes laborals de diferents durades.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint