Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


2a edició de les caminades en silenci

Escrit per el 20 de Març de 2021

  • La iniciativa dona suport a la campanya per la declaració del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO,.
  • S’anirà celebrant cada tres mesos, coincidint amb els canvis d’estació.
  • A Palafrugell, hi ha un grup disponible, però les caminades se celebraran fins a 22 municipis de les comarques gironines.

Al llarg del matinal de Ràdio Palafrugell, hem establert contacte amb la Sylvia Miàs, psicooncòloga a la Fundació Oncolliga i una de les impulsores del moviment Dia Internacional del Silenci. Al llarg de la conversa, la Sylvia ens presenta els orígens de les caminades en silenci i el seu funcionament.

En primer lloc, la Sylvia ens explica que les caminades del silenci se celebren durant els canvis d’estació per prendre consciència del canvi. A continuació, Miàs ens presenta la idea embrionària de les caminades.

La primera edició es va celebrar el darrer desembre coincidint amb el solstici d’hivern. A causa de les restriccions, es va dividir la caminada en grups de 10 persones. Així ho recorda la Sylvia, tot avançant-nos que en l’edició d’enguany, ja hi han apuntades al voltant de 290 persones.

caminades en silenci

Els beneficis de les caminades del silenci són destinats a l’Oncolliga

És important recordar, que tots aquells i aquelles participants han d’abonar 8 euros en el punt de trobada. L’aportació econòmica és un donatiu per l’Oncolliga, que inclou una mascareta de la Fundació i una aigua per a cada participant. A banda d’això, Miàs ens detalla el procediment d’inscripció a les caminades.

Els guies de silenci

Pel que fa a les caminades en silenci, totes són preparades i guiades pels guies del silenci. Al llarg de la caminada, una de les prioritats és gaudir de la ruta i dels paisatges, connectant amb un mateix. Així ens la defineix l’oncòloga Sylvia Miàs.

Cal fer esment específic que les caminades són d’un nivell de dificultat fàcil i tothom hi pot participar.

Finalment, Miàs aprofita el nostre altaveu per agraïr als guies del silenci i a les delegacions d’Oncolliga.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la psciooncòlga de la Fundació Oncolliga, Sylvia Miàs, al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).