Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


23a edició d’“Es Niu” a Palafrugell

Escrit per el 9 d'Octubre de 2020

  • Aquest any, 5 restaurants del municipi oferiran aquest plat típic de la cuina local.

Un any més, torna la campanya “Es Niu”, organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP). Des d’avui divendres 9 d’octubre fins a l’1 de novembre, un total de 5 restaurants de Palafrugell ofereixen aquest plat emblemàtic de la cuina local. Avui n’hem parlat amb la Sílvia Baleña, responsable de l’IPEP.

Enguany els establiment participants són: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell; el Restaurant Hotel Casamar a Llafranc; i finalment el Restaurant Es Portió, de Tamariu. El menú que ofereixen consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres de iogurt, vins del celler Espelt, aigua i cafè, a partir de 38 euros, segons l’establiment.

Tothom que degusti el menú obtindrà un tiquet per visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla i del Museu del Suro i per a la visita guiada al Dipòsit Modernista de Can Mario i al recinte industrial, “Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers“, els dies 18 i 24 d’octubre i l’1 de novembre a les 11.30 hores (amb reserva prèvia).

I per quart any consecutiu, es manté l’aposta per fer que Es Niu arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies que vulguin recuperar, o simplement provar, el sabor d’un dels nostres plats més tradicionals. Amb aquest objectiu, els restaurants que participen de la campanya enguany també ofereixen la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions preparades d’aquest plat exquisit.

Es Niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.

La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional. Sílvia Baleña espera que aquest any amb el turisme de proximitat i de 2a residència molta gent descobreixi aquest plat de casa nostra, “Es Niu

Per a més informació www.visitpalafrugell.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).