Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


18 parades del Mercat de Palafrugell fan comandes a domicili

Escrit per el 26 de Març de 2020

  • S’adapten així a la crisi pel coronavirus i d’aquesta manera faciliten que les persones no s’hagin de moure dels seus domicilis.

Fa una setmana visitàvem el Mercat de Palafrugell per saber com vivien la primera setmana de confinament. En aquell moment ja denotaven una davallada de clients. Per adaptar-se aquests canvis, 18 parades del Mercat de Palafrugell fan comandes a domicili.

Ens hem posat en contacte amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) per comentar els detalls d’aquesta iniciativa. Eva Torres, tècnica de l’IPEP (IPEP), destaca que l’àrea de Promoció Econòmica col·labora amb els operadors que ofereixen aquest servei a domicili.

Principalment, aquesta iniciativa vol incentivar el confinament de les persones. Així, fins a 18 parades del Mercat de Palafrugell serveixen comandes a domicili.

En el díptic que s’ha elaborat des de l’IPEP hi trobareu totes les parades del mercat que ofereixen el servei a domicili. Un document que es pot anar actualitzant i en el que també hi ha establiments de primera necessitat que també fan porten els productes a les cases.

Menys afluència de gent al mercat diari

La situació que s’estat vivint també ha afectat al mercat diari de Palafrugell. Malgrat que el nombre de parades continua essent l’habitual, des de l’IPEP expliquen que l’afluència de gent ha disminuït molt.

En aquest sentit, l’Eva apunta a que hi ha menys clients a diari perquè aquests planifiquen les seves compres i així no han de sortir tant. Les parades del mercat també han canviat les rutines, ja que algunes d’elles han passat a venir 3 o 4 dies a la setmana.

Per la seva banda, el Mercat del Peix també s’ha adaptat a la nova situació. El fet que hi ha menys clients i que també hi ha menys peix ha provocat que al dia només hi hagi una parada oberta. Així, entre els operadors s’han organitzat perquè cada dia el cobreixi una parada diferent.

Així doncs, la situació de confinament per l’Estat d’Alarma ha fet que algunes de les parades del Mercat de Palafrugell i establiments de primera necessitat del municipi hagin canviat la seva manera de relacionar-se amb els clients. Podeu escoltar l’entrevista sencera amb Eva Torres al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).