Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


16 ciutadans de Palafrugell reben el Certificat del Programa de Reincorporació al Treball

Escrit per el 17 de Maig de 2019

  • Aquest és un programa impulsat per la Generalitat de Catalunya
  • L’objectiu és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals a persones especialment vulnerables

La setmana passada, l’Ajuntament de Palafrugell va fer entrega dels Certificats del Programa de Reincorporació al Treball (PRT), a 16 alumnes del municipi que hi han participat. El Programa de Reincorporació al Treball està finançat per la Generalitat de Catalunya. En concret hi participa la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC) del Departament de Treball, Afers Socials i Família. Aquest és un programa de formació i inserció laboral per a persones estrangeres, especialment en situació d’irregularitat sobrevinguda, persones reagrupades i sol·licitants d’asil. L’objectiu és el de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

Un programa transversal


Durant el 2018, a la comarca del Baix Empordà s’han ofert un total de 3 PRT en els que han participat persones de Palafrugell. Aquests eren, d’una banda, el Curs d’auxiliar de cuina i sala (90 h de formació + 100 h de pràctiques). També el Curs d’elaboració i conservació de producte en fresc (90 h de formació + 100 h de pràctiques). Per últim, el Curs de manteniment d’embarcacions nàutiques (140 hores de formació i 80 hores de pràctiques). Els dos primers han anat de la mà de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i el tercer de l’entitat Probens Promoció i Benestar Social. Les pràctiques formatives s’han portat a terme en diferents empreses del territori.

La formació complementària de llengua catalana i de coneixement de la societat catalana s’ha realitzat mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística del Baix Empordà i l’Oficina de Català de Palafrugell. En total han estat 65 hores repartides en 15 hores de coneixement de la societat catalana, 5 de lèxic específic de la formació laboral i 45 de llengua catalana.

Implicació de l’àrea de Benestar Social en el Programa de Reincoporació al Treball

La derivació de persones cap a aquest programa s’ha fet mitjançant l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell que ha valorat la idoneïtat dels participants segons el seu perfil, amb la col·laboració del Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà. 

Algunes de les persones que han recollit el certificat del Programa. Els acompanyen Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell; Meritxell Coll, del Servei d’Acollida del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Mª José Romero, tècnica de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).