Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Demanen més de 14 anys de presó al veí de Palafrugell acusat de matar el seu germà

Escrit per el 27 de Setembre de 2020

  • Els fets van passar l’agost del 2018 quan l’acusat va acabar amb la vida del seu germà a cops de crossa.

(ACN) El fiscal demana 14 anys i 10 mesos de presó per a l’acusat de matar el germà a cops de crossa a Palafrugell la matinada del 24 d’agost del 2018. L’acusa d’un delicte d’homicidi amb les circumstàncies agreujants d’abús de superioritat i parentiu. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, els dos homes vivien junts en un domicili situat al carrer Caritat 84. Entre la una i les quatre de la matinada del dia dels fets, apunta el fiscal, es va produir una “forta discussió” entre ells i, durant la batussa, l’acusat va agafar unes crosses amb les quals va colpejar a la víctima de manera “brutal i repetida” fins a causar-li la mort.

L’acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries. A finals d’agost, convivia amb el seu germà en un habitatge situat al carrer Caritat número 84 de Palafrugell.

Segons recull l’escrit de conclusions provisionals del fiscal Enrique Barata, entre la una i les quatre de la matinada del 24 d’agost del 2018, es va produir una “forta discussió” entre els dos germans, durant la qual la víctima va decidir anar a l’habitació per evitar que anés a més.

El fiscal veu “intenció d’acabar amb la vida del seu germà”

“En aquest moment, l’acusat, amb la intenció d’acabar amb la vida del seu germà o almenys representant-se mentalment que ho podria fer, ja al passadís de domicili, i després de continuar discutint i forcejant, va agafar unes crosses i va començar a colpejar-lo brutal i repetidament”, relata el fiscal. Segons la fiscalia, l’acusat no va parar de colpejar el germà “fins que va quedar immòbil i moribund a terra”, enmig d’una bassa de sang.

Com a resultat de l’atac, la víctima va patir “múltiples lesions”, localitzades sobretot a la cara i al crani. Segons l’autòpsia, tenia fins a sis ferides a la cara, cinc a la zona cranial occipital (quatre de les quals molt greus) i diverses contusions i lesions a la zona toràcica, al coll i als braços.

“Totes aquestes lesions, especialment les causades al rostre i a la zona posterior del crani, van provocar una ràpida i important hemorràgia, que va derivar en la mort de la víctima minuts després”, exposa Barata. Segons el fiscal, l’acusat va atacar “amb reiteració i contundència” zones vitals

A més, l’escrit d’acusació concreta que l’acusat va “ometre qualsevol ajuda posterior” que pogués salvar-li la vida al seu germà perquè no va avisar del crim fins “hores després”.

“L’acusat el va colpejar de manera reiterada i violenta, aprofitant-se de la seva superioritat física perquè el germà pesava només 55 quilos, estava malalt i físicament debilitat i amb dificultats per caminar i per mantenir l’equilibri, per la qual cosa necessitava crosses”, detalla el fiscal. L’acusació pública també sosté que el processat sabia que utilitzar les crosses metàl·liques li “proporcionava superioritat” cap a la víctima perquè reduïen les possibilitat de defensa.

14 anys i 10 mesos de presó

Per això, l’acusa d’un delicte d’homicidi i li aprecia dues circumstàncies agreujants: una d’abús de superioritat i l’altra de parentiu. El fiscal sol·licita una pena de 14 anys i 10 mesos de presó i 7 anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi el fill de la víctima amb 150.000 euros.

Està previst que el cas arribi a judici, per la via del tribunal del jurat, a l’Audiència de Girona a mitjans novembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).