Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


12% dels conductors aturats donen positiu per consum d’alcohol o drogues

Escrit per a 5 de Febrer de 2020

  • Doble lectura dels positius detectats per conduir sota els efectes de l’alcohol i drogues al voltant. David Puertas reconeix  la  preocupació per la manca de sensibilització.

David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell ha valorat a Ràdio Palafrugell els darrers incidents relacionats amb l’oci nocturn al municipi. Puertas apunta que el 12% dels conductors aturats donen positiu per consum d’alcohol o drogues. Malgrat fer una doble lectura de la situació, admet que els preocupa la manca de conscienciació de conduir begut o drogat. D’altra banda, tampoc ha volgut focalitzar sobre la coneguda discoteca que reuneix centenars de persones cada cap de setmana.

Per segon cap de setmana consecutiu la Policia de Palafrugell i els Mossos van desplegar un operatiu contra les conductes incíviques relacionades amb l’oci nocturn. El primer va acabar amb prop de 40 conductors que enxampats conduint sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

Pel que fa al darrer operatiu hi va haver més de 20 postius per alcohol i drogues. D’altra banda hi va haver tres detinguts, un per un delicte contra la salut pública i els altres dos per tenien un requeriment judicial.

Amb tot això, David Puertas fa una doble lectura. D’una banda, que la feina que està duent a terme la Policia Local de Palafrugell està donant el seu fruit. Sobretot, pel que fa a temes de seguretat.

De l’altra, i la més preocupant, és veure que la gent encara no veu com un perill conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. En aquest sentit, Puertas destaca que el 12% dels conductors aturats donen positiu per consum d’alcohol o 12% dels conductors aturats donen positiu per consum d’alcohol o drogues

Així doncs, remarca que continuaran amb aquest tipus de controls quan tinguin constància que es produeixin grans esdeveniments relacionats amb l’oci nocturn.

Un problema generalitzat

Per un altra costat, Puertas ha apuntat que aquest tipus d’incidències es produeixen a molts altres municipis amb un oci nocturn actiu. Conducció i alcohol un problema que torna anar a l’alça segons els cap de la Policia.

En la mateixa línia, ha volgut desvincular els fets amb la discoteca referència del municipi que reuneix centenars de persones cada cap de setmana.

No obstant això, David Puertas admet que hi ha un cert grau de preocupació pel volum de persones que aplega. En aquest sentit, el que prioritzen és que no comporti problemes amb el dia a dia del municipi.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb el cap de la Policia de Palafrugell en el següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *