Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xerrada sobre les escriptores dels anys 30

Escrit per a 21 d'Octubre de 2021

  • Anna Ballbona, escriptora i periodista serà l’encarregada d’impartir la xerrada.
  • Es posarà de manifest la importància en la literatura i el periodisme de dones que van ocupar espais exclusius dels homes.

Aquest divendres 22 a les 19 h, la Biblioteca de Palafrugell dedicarà una xerrada a les escriptores dels anys 30. Es parlarà, entre d’altres, d’autores esmolet com Irene Polo i Aurora Bertrana. L’activitat, anirà a càrrec d’Anna Ballbona, escriptora i periodista, amb qui hem parlat durant una pausa del Matinal de Ràdio Palafrugell.

Principalment, la intenció de l’escriptora i periodista Anna Ballbona és la de redescobrir l’obra i la tasca d’aquelles escriptores i periodistes de la generació dels anys trenta. Les quals van ser silenciades pel franquisme i pel fet de ser dones.

Durant l’activitat hi haurà dos noms que hi destacaran per sobre els altres: Aurora Bertrana i Irene Polo. Dues autores amb un perfil narratiu similar, que utilitzaven la ironia en els seus textos.

Com recorda Ballbona, els anys previs a la Guerra Civil, van ser un moment de normalització de la literatura catalana. Alhora, va suposar el començament de la professionalització de les dones com a autores.

D’altra banda, Ballbona defineix la literatura de les autores protagonistes de la xerrada com una literatura carregada d’activisme polític i feminista. Tot plegat, en una època on la literatura va anar prenent força entrant amb caràcter avantguarda i modern.

Per concloure, recordar que convé reservar prèviament trucant a la Biblioteca de Palafrugell al 972 30 48 09. A continuació, adjuntem l’entrevista íntegra amb l’escriptora i periodista Anna Ballbona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *