Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


VIII Escola d’Estiu de la FOEG a Palafrugell

Escrit per a 11 de Juny de 2019

  • Rússia i els Emirats Àrabs seran els països protagonistes de la VIII Escola d’Estiu de la FOEG.
  • L’escola se celebrarà el 13 de juny al Museu del Suro a partir de les 15h

Rússia i els Emirats Àrabs seran els països protagonistes de la VIII Escola d’Estiu de la FOEG. L’esdeveniment tindrà lloc el 13 de juny al Museu del Suro de Palafrugell. La Patronal ha volgut aquest any fer un pas més. En aquest sentit oferirà una visió molt àmplia de les característiques polítiques, socials i les diferències interculturals amb aquests dos territoris. Això ho durà a terme amb experts molt destacats i també hi haurà una taula rodona amb empresaris d’Aigua de Sant Aniol, Hohner Automáticos i Frit Ravich que explicaran les seves experiències en exportació.

La VIII Escola d’Estiu Jordi Comas de la FOEG, coorganitzada per la  FOEG, l’empresa gironina Tick Translations, de serveis lingüístics i consultoria internacional, i l’Ajuntament de Palafrugell, oferirà un gran nombre de pautes als assistents i també una pinzellada idiomàtica dels Emirats i Rússia. L’Escola s’ha consolidat com la gran trobada anual empresarial, on es farà també un reconeixement de tres empreses, que se sumarà a les reconegudes en la resta d’edicions, i també es donarà a conèixer un balanç dels projectes de la Patronal. “Estem molt agraïts a l’Ajuntament de Palafrugell de tot el suport que ens ha donat durant tota la trajectòria de l’Escola d’Estiu”.

La Mireia Santamaria, gerent de la FOEG, dona els detalls d’aqueta 8a Escola d’Estiu Jordi Comas.

Mireia Santamaria, gerent de la FOEG

Protagonistes escollits durant l’Escola d’estiu 2018

La trobada, sota el lema Liderar en un món global, negocis internacionals: el cas de Rússia i Emirats ha escollit com a protagonistes els països que van escollir les empreses assistents l’any passat a l’Escola d’Estiu. En aquesta sentit, a la VIII Escola d’Estiu s’oferiran tots els detalls de quins són els obstacles a l’hora de negociar. També se centrarà en les diferències que cal tenir en compte, així com en la informació detallada perquè les empreses puguin incrementar cada cop més les probabilitats de poder introduir els seus productes a l’exterior i potenciar les relacions, superant el fre que pot comportar no conèixer a fons una determinada cultura. 

L’Ajuntament de Palafrugell continua apostant perquè l’Escola es mantingui al municipi on va néixer i un any més li dona suport.  Com diu el regidor Albert Gómez “acollir l’Escola d’Estiu representa mantenir una relació estreta amb la FOEG i el sector econòmic gironí”, així com continuar homenatjant la memòria i el llegat de la figura d’en Jordi Comas”.

La trobada oferirà les pautes més importants per liderar en un món global. La presentació anirà a càrrec de la directora de Cultural Connections de Tick, d’Isabel Martínez-Cosentino. És fundadora i CEO de  crossculturalsolutions.es, consultoria de comunicació intercultural per a la cohesió d’equips multiculturals empreses i organitzacions.

Rússia i els Emirats Àrabs

La sessió de treball sobre la visió político-econòmica i oportunitats a Rússia anirà a càrrec de l’expert Joaquim Llimona, llicenciat en dret. Llimona també està especialitzat en processos d’internacionalització d’empreses privades i corporacions públiques. A més, ha ocupat nombrosos càrrecs directius en el sector públic, entre els quals hi ha el de secretari de Relacions Exteriors del govern de Catalunya. Des d’allà va impulsar la cooperació transfronterera.

D’altra banda, és professor de Dret Europeu de la Universitat de Barcelona i ha publicat diversos articles i llibres. A més, ha impartit conferències i participat en debats, congressos, seminaris i tallers en més de 200 Universitats i institucions públiques i privades.

D’una banda, la filòloga, comunicadora i experta en noves tecnologies, innovació i canvis en organitzacions, Daria Shornikova, impartirà la xerrada sobre la visió cultural a Rússia. Actualment, Shornikova treballa a Mind the Gap, agència de transformació organizacional. La filòloga lidera la spin-off de narrativa corporativa i audiovisuals. És una conferenciant experta amb una àmplia visió de Rússia.

D’altra banda, la visió política, econòmica i oportunitats als Emirats Àrabs anirà a càrrec de Mireia Sitjas-Montaner. La directora general de l’oficina dels Emirats Àrabs a ACCIO Trade and Investment, del Govern de Catalunya. Sitjas-Montaner és Llicenciada en Economia i Empresa per la Universitat Pompeu Fabra. A més, té un Postgrau en Economia de l’Empresa i Gestió Financera (UPC) i una gran experiència multilingüe i internacional. 

Respecte la visió cultural dels Emirats Àrabs anirà a càrrec de l’expert Javier Albarracín. Albarracín és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB. A més a més, és Màster en Relacions Internacionals, especialitzat en l’Orient Mitjà. És soci fundador de Barcelona Halal Services, consultora especialitzada en la internacionalització d’empreses i institucions econòmiques cap al món musulmà.

Reconeixement a 3 empreses

A la segona part de la jornada es farà un reconeixement a una empresa de llarg recorregut i a dues empreses que han estat casos d’èxit, que se sumaran als reconeixements que ha fet la FOEG al món empresarial en les anteriors edicions. També es farà un agraïment a les empreses i empresaris que han participat aquest curs en el projecte “Jo de gran vull ser com tu” que la FOEG  ha impulsat, conjuntament amb Acció,  per quart any consecutiu, que té el suport de la Diputació de Girona i que ha comptat un cop més amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Es pot consultar tota la informació a: www.escolaestiujordicomas.cat. Un any més, es podrà seguir tota l’activitat i les conferències de l’Escola d’Estiu a través de les xarxes socials de la FOEG a Facebook (LaFOEG) i Twitter (@LaFOEG).  

La FOEG

La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) treballa des del 1987 al servei de l’empresariat gironí per impulsar el desenvolupament i el creixement de l’economia al territori. La FOEG fa de mitjancera davant les administracions públiques per reclamar millores i buscar solucions als problemes que afecten les empreses, fomentar la innovació tecnològica i el suport al món empresarial. Entre els serveis que ofereix als associats, la formació té un paper clau.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *