Victòria contundent del Garbí femení, derrota dolorosa del masculí

Escrit per el 10 d'Octubre de 2022

El cap de setmana deixa una notícia positiva i una altra de negativa a l’handbol palafrugellenc. El Garbí femení ha guanyat el segon partit que ha disputat a la Primera Catalana de forma consecutiva, però el masculí s’ha quedat a les portes de puntuar en una de les pistes més complicades de la categoria.

Començant pel femení, els pronòstics s’han complert i les jugadores dirigides per Miquel Garcia han fet valdre la seva condició de favorites i han resultat vencedores de forma clara i contundent en el duel contra el Cerdanyola, que era el cuer de la competició. Al Garbí li ha costat una mica entrar al partit, però quan ha trobat el ritme ja ha estat imparable. A la mitja part l’avantatge ja era de sis gols i al final del duel s’ha enfilat fins a les onze dianes de diferència (26-37).

Cal recordar que el Garbí té un partit menys que la majoria de rivals, perquè va descansar a la primera jornada. Tot i això, les de Miquel Garcia ja són quartes a la Primera Catalana, ja que han aconseguit dues victòries molt àmplies en els dos partits que han disputat. De fet, són el segon conjunt de la classificació amb la millor diferència de gols. Els equips que tenen per davant a la taula són La Garriga, el Gavà i el Sant Quirze, que han guanyat els tres enfrontaments que han jugat, mentre que el Sarrià i el Cerdanyola, els dos rivals del Garbí a les dues primeres jornades, són els dos últims de la classificació. La setmana vinent, el Garbí rebrà a casa La Salle Montcada, un altre dels conjunts de la zona baixa de la taula, així que les de Miquel Garcia tornen a ser favorites per continuar amb la ratxa de victòries.

Pel que fa al Garbí masculí, les notícies no són tan positives. Els jugadors de Joe Gou tenien un partit molt complicat a la pista del Calella, un dels equips més forts del Grup B de la Primera Fase de la Lliga Catalana. No era el millor lloc per trencar amb la ratxa d’un empat i una derrota que acumulava el Garbí, però els palafrugellencs s’han quedat a les portes d’aconseguir-ho. Finalment, però, el Calella s’ha endut la victòria (29-27) i els de Joe Gou hauran d’esperar a la pròxima jornada per tornar al camí del triomf.

Ara bé, tot i que el resultat final hagi estat favorable als locals, el Garbí ha tocat la victòria amb la punta dels dits. L’inici de partit dels de Joe Gou ha estat sensacional i ha deixat el Calella sorprès amb una arrancada plena de rauxa. Després dels primers quinze minuts de partit, el Garbí dominava el marcador amb un avantatge de fins a quatre gols. Aquest domini, però, s’ha anat diluint a poc a poc i al descans ja s’hi ha arribat amb el resultat empatat. La segona meitat ha tornat a ser molt igualada, però el Calella sempre ha manat al marcador amb un lleuger avantatge, amb el qual s’ha arribat al final del duel.

Per part del Garbí destaca el partidàs que han fet Jan Casellas, Eduard Madi i Àngel Giménez, amb vuit, set i sis gols respectivament. Els altres jugadors, però, no han pogut aportar tanta anotació i això també s’ha acabat notant al marcador final. L’actuació del Calella ha estat més coral, tot i que Albert Itchart i Antoni Busquets han estat els màxims golejadors amb sis i cinc dianes respectivament.

Malgrat la derrota, el Garbí es manté cinquè a la classificació, a només un punt del Gavà, el quart classificat, una plaça que ja dona accés a la lluita pel títol a la segona fase. Els de Joe Gou tindran una oportunitat d’or per pujar llocs a la taula la jornada que ve, ja que visitaran la pista del Parets, que és el cuer del Grup B de la Lliga Catalana.