Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una veïna de Palafrugell denuncia “olor de cremat” persistent per un incendi de l’estiu

Escrit per el 12 de Març de 2024

Una veïna del barri de Vila-seca de Palafrugell denuncia que el barri pateix olors de fum i cremat de manera repetida des de l’estiu per culpa d’un incendi de restes vegetals que encara crema. Els bombers van optar per no apagar-lo totalment i deixar que es consumís sol. Ara, vuit mesos després, Orlena Kerek assegura que encara surt fum de la pila de residus.

L’incendi va passar el 25 de juliol a una finca d’una empresa de gestió de residus a tocar de la deixalleria municipal. Els bombers van valorar que la millor manera d’apagar el foc era que es consumís sol. Amb la conseqüència que continua fent fum i cendres, que afecten els veïns de la zona urbana més pròxima. Kerek ho va denunciar al número de gener de la Revista de Palafrugell. Ara, en declaracions a Ràdio Palafrugell, la veïna explica que les olors es mantenen, sobretot quan fa vent.

Una situació agreujada per la sequera i la sequedat de l’ambient i el terreny. Ara bé, Kerek té la percepció que les últimes pluges encara no han apagat el foc, perquè encara hi veu fum.

La veïna critica que no ha rebut resposta de l’Ajuntament a les queixes. El regidor Xavier Rangel explicava a la Revista de Palafrugell que estan fent “un seguiment de la situació”. El grup de Palafrugell en Comú Podem ja va criticar-ho al ple d’octubre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).