Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un estiu atípic a Calella de Palafrugell

Escrit per el 26 de Juny de 2020

  • Aquest cap de setmana hi hauria d’haver els actes de la Festa Major de Calella de Palafrugell. Lluïsa Bonal, presidenta de l’Associació de Veïns i Amics de Calella explica com afronten aquest estiu marcat pel COVID.

Els dos darrers anys, coincidint amb els primers actes de la Festa Major de Calella, des de Ràdio Palafrugell havíem fet una programació especial des de la plaça del Port Bo. Malauradament, l’actual situació sanitària no ha permès la celebració de les activitats entorn la Festa. Per aquest motiu i per la suspensió d’altres esdeveniments, aquest serà un estiu atípic a Calella de Palafrugell.

L’estiu és una època molt esperada per l’Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell (AVAC). En el context actual, però, des de l’AVAC han hagut de deixar de banda molts actes que organitzaven. No obstant això, han treballat per seguir en contacte amb els associats.

En aquesta línia, ja havien programat activitats per donar més vida al nucli. Finalment, però, conjuntament amb l’Ajuntament van decidir deixar de banda, moltes d’aquestes propostes. Tot i que, el que ha sortit més perjudicat ha estat la Festa Major de Calella que s’havia de celebrar aquest cap de setmana.

D’altra banda, des de l’AVAC han buscat alternatives per a les presentacions de llibres. El fet que el local de l’associació no reuneixi els requisits per a fer-hi actes ha fet que aquestes es facin en diferents hotels de Calella.

A més, també es continuarà fent el club de lectura amb Maria Mercè Roca i amb el suport de la Biblioteca Municipal.

Concerts de prop, alternativa a la Cantada d’Havaneres

Avui fa un mes Joan Vigas anunciava la suspensió de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell 2020. Una anul·lació que, no per esperada, va deixar de ser un cop dur també per l’AVAC.

Per això, s’ha apostat per retornar als orígens i oferir concerts en petits formats en tres hotels de Calella amb Els Cremats, Neus Mar i els Amics de la Torre.

Per aquests tres concerts l’aforament és limitat i s’ha de fer la reserva prèvia. En el següent enllaç trobareu més informació sobre la cantada amb concerts de prop.

30 anys de la revista Es Còdol

Per altra banda, aquest 2020 es compleixen 30 anys de la revista Es Còdol que es publica dos cops a l’any. La publicació va néixer el 1990 de la mà de Miquel Esteba. Per Lluïsa Bonal la revista és un molt bon vehicle de comunicació amb els habitants de Calella de Palafrugell.

La coordinació de la publicació, actualment, és a càrrec de Lluís Poch. A més, en els darrers números s’ha incorporat una secció de cuina de la mà d’Abraham Simón.

Cinc anys enrere a partir de la revista es va promoure el premi de Conte Curt Es Còdol. Fins el 30 de juny encara es poden enviar els originals. Trobareu més informació sobre el V Conte Curt a l’enllaç.

Per tots aquets canvis que ha comportat la COVID-19 i per l’anul·lació d’activitats tradicionals d’aquestes dates, aquest serà un estiu atípic a Calella de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).