Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un estiu amb més de 2.000 denúncies per botellots

Escrit per el 11 d'Octubre de 2021

  • Entre el 15 de juliol i el 15 de setembre la Policia Local de Palafrugell ha multiplicat per 20 el nombre de denúncies en un estiu.
  • Aquest increment desmesurat de denúncies ha desbordat al consistori que no dona a l’abast per tramitar totes les sancions.

(ACN) L’elevat nombre de denúncies per botellon per part de la Policia Local de Palafrugell ha provocat un alentiment en la tramitació de les sancions. En aquest sentit, l’Ajuntament ha passat d’aixecar un centenar d’actes els darrers estius, a més de 2.000 durant els mesos de juliol i agost passats. El motiu, explica l’inspector en cap de la Policia Local, David Puertas, és que molts joves optaven per seguir la festa quan els bars i discoteques tancaven a quarts d’una de la matinada. A més, les denúncies administratives per conductes incíviques com embrutar els carrers, no fer cas a les indicacions dels agents, negar-se a identificar o les faltes de respecte també han anat a més. Ara bé, Puertas deixa clar que es tramitaran totes les sancions.

Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu han estat aquest estiu una de les zones més «problemàtiques» en relació als botellons. I és que aquests tres nuclis pertanyents a Palafrugell han vist com multitud de joves s’hi agrupaven per beure alcohol al carrer amb la música dels cotxes a tot volum. Això ha disparat les sancions que ha interposat la Policia Local fins a més de 2.000 entre el 15 de juliol i el 15 de setembre. Una xifra «inaudita» segons reconeix l’inspector en cap del cos, David Puertas.

Asseguren que totes les multes arribaran

Habitualment el nombre de multes al final de l’estiu amb prou feines arribava al centenar i ara, en canvi, superen els dos milers. Puertas ho relaciona «directament» amb el tancament de l’oci nocturn que «agrupava» aquests joves en espais allunyats, on s’hi estaven fins les sis de la matinada. «El que hem vist aquest juliol i agost és que aquests joves que volien seguir la festa i optaven per fer botellons», remarca.

Aquest increment de les multes ha generat un «estrès» als serveis administratius que han de tramitar les sancions i que «no donen l’abast». A la pràctica, es tradueix en un alentiment en la notificació de les actes als infractors, si bé Puertas deixa clar que «totes les multes arribaran».


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).