Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un any més l’ajuntament de Palafrugell aposta pels joves titulats facilitant la seva inserció al món laboral

Escrit per el 18 de Gener de 2021

L’Ajuntament de Palafrugell, a través del Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI), acaba d’incorporar una jove menor de 30 anys beneficiària del programa subvencionat de Garantia Juvenil amb un contracte en pràctiques de 6 mesos.

Aquest programa està impulsat per la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Forma part d’una estratègia europea que té per objectiu facilitar l’accés als joves al mercat de treball, i d’aquesta manera, lluitar contra l’atur juvenil. D’aquest programa ens en parla la Carme Ramírez, responsable del Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI).

24 joves ja han participat en aquest programa

L’Ajuntament participa en aquest programa per cinquè any consecutiu i en total ja són 24 els joves que s’han beneficiat d’aquesta iniciativa al municipi. Els joves contractats sempre  han hagut de complir amb els requisits de tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits com a demandants d’ocupació al SOC i tenir la titulació específica per a cada lloc de feina. Els joves participants sempre compten amb la figura d’un tutor/a que els dóna suport i revisa la feina.

Enguany la jove s’ha incorporat a l’àrea de Benestar Social. Les seves tasques són donar suport en temes vinculats al Covid per minimitzar l’impacte negatiu. D’aquesta manera es participa en l’organització d’un sistema de treball entre els diferents agents i serveis que intervenen al territori en relació als menors vulnerables que són confinats.

Així es poden aplicar els recursos necessaris i disponibles, evitant que el confinament no signifiqui un increment de la vulnerabilitat. D’aquesta manera, es vol evitar que es converteixi en una situació d’exclusió per la manca de recursos materials i/o educatius. La Carme Ramírez fa una crida als joves titulats per que s’inscriguin a l’oficina de treball.

Aquests contractes de treball estan cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%. La subvenció sol·licitada és d’11.000€ que sumat a l’aportació de l’ajuntament i a la feina del personal tècnic que coordina, tutoritza i gestiona el projecte fa possible que any rera any Palafrugell pugui oferir aquesta oportunitat d’accés al treball a les persones joves titulades


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).