Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un any després, l’Ajuntament de Palafrugell aprova, per 2a vegada, iniciar els tràmits per crear un hotel-escola

Escrit per a 8 de Gener de 2021

  • La primera proposició del ple es va fer el desembre del 2019.
  • Els Comuns tornen a presentar, un any després, una altra moció amb la mateixa finalitat

El ple de Palafrugell va aprovar, el desembre del 2019, fer el primer pas per a la futura creació d’un hotel-escola d’hoteleria a la localitat. En concret, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per En Comú Podem per ampliar l’oferta eductiva de l’institut Baix Empordà amb el cicle d’Hoteleria i Turisme, uns estudis que s’impartirien en un edifici de nova construcció. Aquesta aprovació suposava que a principis del 2020, s’haurien d’iniciar les negociacions amb la Generalitat per convertir aquesta proposta en una realitat.

12 mesos després, i amb el més calent a l’aigüera, el plenari de l’ajuntament torna a aprovar per unanimitat una altra moció de Palafrugell En Comú-Podem en el mateix sentit. La moció preveia la cessió d’un local, edifici o terreny per part del municipi (punt que es va retirar) i la creació d’una comissió per tirar endavant el projecte.

Tal i com recordava el proposant, Alfons Rius, aquest texte ja va ser aprovat per la Generalitat de Catalunya l’octubre del 2019 i per l’Ajuntament el desembre del mateix any, i des d’aleshores no s’ha fet res per tirar-la endavant.

La regidora d’Educació, Mònica Alcalà, resaltava que l’equip de govern no es podia comprometre en el punt número 1, referent a la cessió d’un edifici en desús. Creu important crear la comissió sempre que hi formi part la direcció de l’Institut, que serà qui hauria de liderar aquest projecte.

Joan Farré, de Ciutadans, va recordar que el seu grup ja havia votat a favor de la moció tant a l’ajuntament com al Parlament. Resaltar que és un projecte interessant i de futur i que no cal perdre a causa de una manca de lideratge.

Juli Fernàndez, en nom del PSC, indicava que cal fer una aposta clara per la qualitat i la formació, i destacava la importància de posar-se a treballar en aquests moments que estem vivint.

L’alcalde, Josep Piferrer, va proposar treure de la moció el punt primer que es referia al local o edifici, mentre resaltava que el lideratge del projecte ha de ser del centre educatiu amb el total suport de l’ajuntament. També va comentar que el 2020 ha estat un any especialment díficil per tirar endavant aquests tipus de projectes.

Alfons Rius, en el torn de rèplica, va esmentar que el centre ja està disposat a tirar endavant la comissió, i va insistir en el tema de l’espai, considerant que si és necessari de cedir-lo en primer terme. Tot i això, va estar d’acord en retirar aquest primer punt, després d’un intercanvi d’opinions amb l’alcalde. També hi va intervenir Joan Vigas, de Som Gent del Poble i regidor delegat de l’IPEP.

Finalment, la moció es va aprovar per unanimitat, amb el compromís per part de l’equip de govern de fer una primera reunió abans de la sessió plenària d’aquest mes de gener, que tindrà lloc el dia 26.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *