Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un any de l’Estat d’Alarma. Com ho ha viscut el comerç de Palafrugell?

Escrit per el 15 de Març de 2021

  • Visitem diversos establiments de l’eix comercial de Palafrugell per conèixer com han viscut aquest any de pandèmia.
  • També escoltem l’opinió dels comerços dels nuclis de platja de Palafrugell.

Avui fa un any que va començar l’Estat d’Alarma arran de la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, Nerea Cabello ha fet un recorregut pels comerç de Palafrugell per saber com han viscut aquest any. Podreu escoltar la valoració del tancament de fa un any, la temporada d’estiu als comerços de Palafrugell i les perspectives del pròxim cap de setmana arran de l‘aixecament del confinament comarcal.

En primer lloc, visitem les instal·lacions del Centre Comercial Cel Obert. A la botiga de roba Lipstick, conversem amb la Lourdes, la seva dependenta; Qui comparteix que després del confinament va costar molt remuntar les vendes i a l’estiu va trobar a faltar el turisme estranger.

Tot seguit, preguntem a la Lourdes sobre la nova obertura dels comerços els caps de setmana i l’aixecament del confinament comarcal. A continuació la Lourdes declara que l’activitat comercial de la vila se sustenta gràcies al turisme.

En aquest sentit, l’Assumpta de la botiga Bolsos Paris dins del mateix centre comercial, comparteix que des de l’Estat d’Alarma els ingressos han estat mínims. A excepció d’un petit augment a les temporades d’estiu i de Nadal.

Des del punt de vista de l’Assumpta, l’obertura de les fronteres comarcals suposarà una petita millora de l’activitat comercial del municipi. Sobretot, pel que fa a les vendes del cap de setmana.

Els comerços de la costa

Tenint en compte el potencial turístic dels pobles costaners al nostre territori, conversem amb dues comerciants de Calella de Palafrugell. Les quals, comparteixen amb nosaltres com va estar la darrera temporada comercial. Així la valora la Cristina Martínez del Kokini Bikini.

A continuació, la propietària del Kokini Bikini declara que “aquest any nosaltres tampoc ho tenim massa clar” i que els autònoms han estat molt poc recolzats.

D’altra banda, Bàrbara Hallé de l’Associació de Turisme de Palafrugell valora molt positivament la reobertura de les fronteres comarcals.

Aquest reportatge és una petita mostra de com ha viscut el sector comercial palafrugellenc aquest any de pandèmia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint