Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Queden pocs dies per visitar l’exposició solidària ‘NauSfragiLs’

Escrit per a 28 d'agost de 2022

  • L’exposició es pot visitar a la torre de guaita i centre d’Interpretació del Far de Sant Sebastià de la Guarda, fins al 18 de setembre.

El manresà Ton Armengol exposa ‘NauSfragiLs’ a la Torre de guaita i centre d’Interpretació del Far de Sant Sebastià de la Guarda fins al 18 de setembre. Es tracta d’una reflexió sobre el paisatge i un diàleg entre poemes i obra escultòrica per aprofundir en el naufragi personal i col·lectiu des de diferents perspectives com el masclisme, addiccions o les migracions, entre d’altres.

L’exposició consisteix en una vintena de vaixells fets de fusta trobada a la platja i ferros provinents del bosc. Aquests s’exposen penjats d’un fil per exposar la sensació de fragilitat i la deriva. A més, també s’hi inclouen set ampolles amb poemes a dins que són un prec desesperat a l’espera que arribi a algú.

A part de la feina de l’autor, la natura també hi ha jugat un paper important. Les fustes disposen del desgast provinent de l’acció de l’aigua del mar i la sorra; i els ferros, de la sorra i el rovell.

A més, Armengol destaca que és una denúncia a la manca d’ajuda humanitària a totes les vides que moren al mar. Per aquest motiu, tots els diners de la compra de les obres van íntegrament a l’organització Open Arms.

Per acabar, l’horari d’obertura de la torre de guaita és de 10 a 13 i de 17.30 a 20 hores de dilluns a diumenge, fins a l’11 de setembre. El dissabte 10 de setembre s’hi farà l’última visita guiada de l’autor, amb inscripcions al telèfon 972 30 78 25.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *