Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Últims detalls a les obres de l’avinguda Pozo Alcón

Escrit per el 8 d'Octubre de 2020

  • S’ha equipat l’espai amb aparells de salut, pistes de bitlles catalanes i instal·lat un dipòsit per aprofitar les aigües freàtiques pel reg de la vegetació de la plaça.

Les obres de remodelació de l’avinguda Pozo Alcón ja estan pràcticament finalitzades. Amb aquesta actuació, s’ha enjardinat tota la rambla i s’ha remodelat l’espai, col·locant un banc continu que ha permès la reordenació de la zona de jocs infantils col·locant un paviment de cautxú. També s’han posat aparells d’exercicis per a la gent gran i s’han habilitat espais per a diferents usos, com pot ser el joc de bitlles catalanes.

En la imatge, l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer, el regidor d’Urbanisme Lluís Ros i el primer tinent d’alcalde Joan Vigas, durant la visita a l’obra pràcticament finalitzada.

Dins d’aquestes actuacions a l’avinguda Pozo Alcón, també s’han millorat els passos de vianants de la plaça, donant-los continuïtat. Aquests treballs s’han dut a terme en els tres passos de vianants que hi havia i a més s’ha col·locat un paviment dur de formigó que travessa tota la plaça. Al mateix temps s’ha instal·lat una xarxa de reg per a la nova jardineria, que es nodreix de l’aigua retinguda al dipòsit soterrat que s’ha instal·lat.

Entre l’arbrat existent, s’han plantat arbusts que han permès l’eliminació de les pilones de formigó existents. Durant les obres, s’ha aprofitat per substituir els punts de llum de la plaça per llums de tipus Led.

Aprofitant la remodelació, també s’han fet canvis per reutilitzar les aigües freàtiques que actualment discorren per una canonada i que fins ara s’aboquen directament a la Riera de Vila-Seca. Així doncs, s’ha instal·lat un dipòsit de 25.000 litres per l’emmagatzematge amb unes bombes que permeten la càrrega dels vehicles de la neteja municipal i l’abastiment de la xarxa de reg de la plaça. El subministrament elèctric del bombeig es realitza a través de quatre plaques solars fotovoltaiques instal·lades sobre una pèrgola.

El regidor d’obra pública Lluís Ros ens fa 5 cèntims del conjunt de l’obra

El conjunt de l’obra ha costat aproximadament 180.000€, provinents una part dels fons de Cooperació Econòmica de la Diputació i una altra part inclosa en el conjunt de Inversions Financerament Sostenibles que s’estan executant aquest any. L’obra es va iniciar a primers de juny i a data d’avui es troba pràcticament finalitzada. 

En la imatge, el regidor d’Urbanisme Lluís Ros i l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer, durant la visita a l’obra pràcticament finalitzada, sota la pèrgola amb les quatre plaques solars fotovoltaiques.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).