Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ultimen el protocol per evitar punxades a discoteques de Palafrugell

Escrit per el 17 d'Agost de 2022

  • És un procés en què hi participen els empresaris del sector, la Policia Local, i psicòlegs de l’Espai Dona

Palafrugell està ultimant aquesta setmana el protocol per actuar davant de posibles casos de punxades a l’oci nocturn. És un procés en què hi participen els empresaris del sector, la Policia Local, i psicòlegs de l’Espai Dona. Tot i que, de moment, no hi ha hagut cap cas a la vila, es vol estar preparat per si passés. L’altre objectiu és evitar que s’estengui l’alarma social.

Amàlia Valderrama, psicòloga de l’Espai Dona, s’encarrega de coordinar la confecció d’aquest protocol per si en algun moment hi hagués algun cas de punxades. Es treballa per conscienciar als locals d’oci del poble. Ens ho explica als informatius de Ràdio Palafrugell.

La psicòloga Amàlia Valderrama ens parla sobre com han plantejat el protocol.

Es recomana que les noies “vagin a l’hospital o al CAP acompanyades amb una persona coneguda que en el cas que hagi rebut una punxada, i que es truqui a la policia local immediatament”, assegura Valderrama.

El cert és que de moment “no s’han trobat casos d’agressió sexual a través d’una punxada, però la víctima té una sensació de descontrol i d’angoixa”. Es vol evitar aquest sentiment i tenir la màxima cura de la víctima, que tingui un tracte adient i que la vivència no sigui tan traumàtica.

Recomanacions de l’Amàlia Valderrama.

Valderrama explica que ´”és important transmetre la idea que s’eviti una falsa sensació d’alarma. Les dones cada cop ens restringim més sortir al carrer i gaudir de l’espai públic. Per tant, no s’ha de generar una alarma social perquè ens limitem en l’espai d’oci”. Un cop passada una cosa així és important que la persona pugui expressar-se i posar a la seva disposició especialistes perquè la puguin ajudar.

Explicació de l’Anna Valderrama sobre la importància del protocol i poder anar a locals d’oci noctur amb tranquil·litat.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).