Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tots x l’Empordà reuneix un centenar de persones a Llofriu

Escrit per el 30 de Novembre de 2022

  • La coalició de candidatures independents va fer dissabte a Llofriu una jornada de formació que va aplegar un centenar de persones
  • Es van posar els eixos en el municipalisme independent i l’atenció a les persones com a centre de la gestió en els ajuntaments

La coalició de candidatures independents Tots x L’empordà va aplegar, dissabte a Llofriu, un centenar de persones en una jornada de formació destinada als candidats de les properes eleccions municipals a l’Alt i el Baix Empordà.

TxE s’hi va reivindicar com a alternativa als partits tradicionals des d’una òptima municipalista pura i a on cada municipi sigui plenament sobirà per establir polítiques i candidatures. Xavier Dilmé, coordinador de TxE, ho explicava als serveis informatius de Ràdio Palafrugell.

La benvinguda a la jornada la va donar l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, membre de TxE. Vigas destacava el múscul que ha adquirit la coalició els darrers anys, així com la importància que ha de tenir fer les coses de manera diferent, amb el municipi com a únic objectiu.

Tot seguit, hi van intervindre Teresa Ferrés (Som-hi, X Palamós i Sant Joan!!) i Claudio Grande (Alternativa per Llançà). Carles Motas i Xavier Dilmé, president i coordinador de TxE, respectivament, van recordar com va néixer la coalició el gener de 2019, amb 5 candidatures inicials que ara ja són 18, una xifra que han assegurat que augmentarà els propers mesos.

Tant Motas com Dilmé van posar èmfasi en el creixement de les candidatures independents vers les candidatures dels partits tradicionals d’àmbit català o estatal. Dilmé també va comentar que properament es farà una nova trobada, aquest cop a l’Alt Empordà.

Tots x L’Empordà és present a 18 municipis, 12 del Baix i 6 de l’Alt Empordà; té representació a 15 ajuntaments (amb 5 alcaldies), al Consell Comarcal del Baix Empordà (amb 4 consellers) i a la Diputació de Girona (amb 1 diputat).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).