Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tots els detalls de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs de Palafrugell

Escrit per a 2 de Juliol de 2022

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs és un dels festivals més antics de Catalunya, i permet apropar la fotografia al gran públic a través de l’obra tant d’artistes nacionals com internacionals de la generació de Xavier Miserachs i d’aquells que n’han recollit la seva herència. A més, la Biennal dona suport a l’obra dels joves fotògrafs anònims de la comarca que han documentat la història recent del país.

Enguany i coincidint amb els actes commemoratius de l’Any Francesc Català-Roca, la Biennal oferirà dues exposicions inèdites d’una figura cabdal de la història de la fotografia del segle XX: “Dones”, amb més de 60 còpies –vintage i actuals-, ens aproxima a la mirada de l’autor vers les dones, i en col·laboració amb la Fundació Josep Pla, “Retrats d’un país. Francesc Català-Roca i Josep Pla”, que mostra com les narratives fotogràfica i literària dialoguen i es complementen per retratar un país.

La XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs comptarà amb exposicions al Museu del Suro de Catalunya, a l’espai cultural La Bòbila, al Teatre Municipal de Palafrugell, a la Fundació Josep Pla, a la Fundació Vila Casas. Can Mario, a la Biblioteca pública i suma, per primera vegada, l’Espai Fòrum Vitel·la i l’Hotel Llevant de Llafranc. A més, compta amb un programa d’activitats paral·leles obertes a tothom, així com visites guiades a públic general que se celebraran tots els dissabtes d’agost i per a escoles i instituts a partir de setembre.

Al llarg de les onze edicions passades, la Biennal ha organitzat 155 exposicions, ha comptat amb la participació de més de 200 fotògrafs i ha acollit a m´és de 50.000 visitants.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *