Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tots els alumnes adolescents de Palafrugell participaran en sessions sobre salut emocional

Escrit per a 17 d'Octubre de 2022

Tots els alumnes de secundària, Batxillerat i altres cicles formatius a Palafrugell participaran en un programa d’acompanyament emocional. L’objectiu és oferir un espai d’expressió emocional a l’alumnat. També se’ls vol donar eines i estratègies per a la gestió emocional. Es farà al llarg de 5 sessions grupals i en alguns casos també individuals durant el curs escolar. Noemí Adarnius, coordinadora de la Mesa de Salut Jove, explica a Ràdio Palafrugell que “respon a una necessitat global per fer front a les problemàtiques que ha generat la pandèmia”.

Aquest és el segon any que es duu a terme la iniciativa. L’any passat es van atendre a un total de 1.755 alumnes d’entre 12 i 21 anys, entre els cinc centres educatius de secundària, incloent-hi l’alumnat de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mig, UEC i PTT/PQPI. Aquest any s’hi incorporen els residents de pisos tutelats i joves sense llar.

Adarnius explica que la iniciativa va sorgir per fer front a les conseqüències psicològiques de la pandèmia.

I explica també les conclusions de la primera ronda de sessions, que es va fer el curs passat.

També s’ha detectat bloqueig emocional, por al futur, por a no encaixar en el grup d’iguals per raó d’orientació sexual o expressió de gènere, poca empatia, baixa autoestima, trastorns de comportament alimentari, sensació de soledat, malestar emocional, resignació, comportament disruptiu, entre altres.

Per portar a terme el programa, s’ha contractat a cinc professionals especialitzats en gestió emocional i dinamització de grups de joves.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *