Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tots els alumnes adolescents de Palafrugell participaran en sessions sobre salut emocional

Escrit per el 17 d'Octubre de 2022

Tots els alumnes de secundària, Batxillerat i altres cicles formatius a Palafrugell participaran en un programa d’acompanyament emocional. L’objectiu és oferir un espai d’expressió emocional a l’alumnat. També se’ls vol donar eines i estratègies per a la gestió emocional. Es farà al llarg de 5 sessions grupals i en alguns casos també individuals durant el curs escolar. Noemí Adarnius, coordinadora de la Mesa de Salut Jove, explica a Ràdio Palafrugell que “respon a una necessitat global per fer front a les problemàtiques que ha generat la pandèmia”.

Aquest és el segon any que es duu a terme la iniciativa. L’any passat es van atendre a un total de 1.755 alumnes d’entre 12 i 21 anys, entre els cinc centres educatius de secundària, incloent-hi l’alumnat de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mig, UEC i PTT/PQPI. Aquest any s’hi incorporen els residents de pisos tutelats i joves sense llar.

Adarnius explica que la iniciativa va sorgir per fer front a les conseqüències psicològiques de la pandèmia.

I explica també les conclusions de la primera ronda de sessions, que es va fer el curs passat.

També s’ha detectat bloqueig emocional, por al futur, por a no encaixar en el grup d’iguals per raó d’orientació sexual o expressió de gènere, poca empatia, baixa autoestima, trastorns de comportament alimentari, sensació de soledat, malestar emocional, resignació, comportament disruptiu, entre altres.

Per portar a terme el programa, s’ha contractat a cinc professionals especialitzats en gestió emocional i dinamització de grups de joves.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).